
Reikės:
1 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 smulkiai supjaustyto nedidelio svogūno,
žiupsnelio džiovintos aitriosios paprikos,
2 supjaustytų pomidorų,
Gero ryšulėlio burokėlių lapų su stiebais ("krampliukais"),
1 skardinės avinžirnių arba baltųjų pupelių,
Druskos ir pipirų.
Gaminimas:
Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus ir džiovintą aitriąją papriką. Kai svogūnai taps skaidrūs sudėti pomidorus ir supjaustytus burokėlių stiebus, truputį pakepti. Tada sudėti burokėlių lapus (jei dideli - pasmulkinti, bet skaniau jauni ir mažyčiai) ir, šiems suminkštėjus, suberti perplautus ir nuvarvintus konservuotus avinžirnius. Pagardinti druska, pipirais ir dar truputį pakaitinti kol viskas sušils.
Labai skanu su rugine duona...
Merginos, krampliukų manija susirgot? :)
AtsakytiPanaikintiSounds good, looks good. O ir šiaip avinžirniai yra labai gerai :)
Egle, kai kurie dalykai užkrečiami... :D
AtsakytiPanaikintiO avinžirniai yra absoliutus gėris! Geriau už vištą, kalakutą ir net šokoladą. :)))
Vilma, super receptukas! Kaip tik mamos saldytuve, maciau is sodo burokeliu krampliuku privezta, tai bUtinai pasigaminsiu pietums Sias salotas. Labai labai aciu uz IDEJA!
AtsakytiPanaikintiSparnuoti, LABAI prašom - negi gaila geriems žmonėms. :) Tikiuosi patiko?
AtsakytiPanaikinti