
Žuvies kepimo idėja pasinaudojau iš Beatos virtuvės, tik naudojau ne lašišą, o menkę. Visa kita - improvizacijos.
Reikės:
Bet kokios žuvies gabaliukų,
Majonezo,
Krapų,
Citrinos sulčių (naudojau laimo),
Pipirų,
Druskos,
Džiūvėsėlių.
Salotų lapų,
Šiaudeliais sutarkuotos morkos,
Keleto riekelėmis supjaustytų ridikėlių,
Žaliųjų alyvuogių.
Užpilui:
Garstyčių,
Alyvuogių aliejaus,
Aviečių acto.
Gaminimas:
Žuvies gabaliukus pabarstyti druska, pipirais, krapais, uždėti truputį majonezo ir pamarinuoti kol įkais orkaitė iki 180 laipsnių. Tada kiekvieną gabaliuką pavolioti džiūvėsėliuose ir sudėti į skardą išklotą folija. Kepti apie 20 min. Tai priklausys nuo gabaliukų dydžio. Aš norėjau labiau paskrudusios žuvies, tačiau teko rinktis - paskrudę ir sausi ar sultingi, bet šviesūs gabaliukai. Pasirinkau sultingus...
Kol kepa pasiruošti salotas: suplėšyti salotų lapus, sumaišyti su tarkuota morka ir ridikėliais. Sudėti į lėkštę. Alyvuoges perpjauti į tris dalis. Padažui visus komponentus labai gerai suplakti, kad gautųsi tirštas padažas (kaip nuotraukoje).
Ant salotų dėti iškepusius žuvies gabaliukus, apšlakstyti užpilu ir užberti alyvuogių. Mėgautis!
Oi, suskanaučiau mieliausiai dabar pat :)
AtsakytiPanaikintiTuojau pat neišeis, nes nebeliko, bet pagaminti tikrai neužtrunka... ;)
AtsakytiPanaikintiOi, kaip tobula, tobuliausiska, ak kodel manes sitoje puotoje nebuvo. Lenkiu galva pries tavo improvizacjas - jos tiesiog NUOSTABIOS!
AtsakytiPanaikintiMigliuk, net nežinau, kodėl tavęs nebuvo. :) Gal todėl, kad puotavau šeštadienį kuomet visi dirbo?..
AtsakytiPanaikinti