
Reikės:
Įvairių salotų (naudojau grąžgarstes ir sviestinę salotą),
Prinokusio mango vaisiaus,
Brinzos sūrio,
Prinokusio avokado,
Raudonojo vyno sirupo.
Gaminimas:
Salotas nuplauname (o kaip gi kitaip... ;-) ) ir sudedame į lėkštę.
Mangą ir avokadą atitinkamai paruošiame (nuplauname, nulupame, išoperuojame kauliukus). Mangą supjaustom kubeliais, avokadą - griežinėliais ir dedame ant salotų lėkštėje.
Susmulkiname brinzą ir užberiame ant viso gėrio viršaus. Pašlakstome vyno sirupu, pabarstome pipirais.
Dėl vyno sirupo - aš turėjau jau paruošto, tačiau nesudėtinga pariruošti ir savarankiškai. Tiesiog paimkite turimo raudonojo vyno, supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos mažiausiai pusė (kuo daugiau išgaruos, tuo tirštesnis bus sirupas) ir masė taps klampi. Ataušinti ir naudoti pagal poreikį.
Paskutiniai du receptai vasara pakvipo!
AtsakytiPanaikintiNuostabus deriniai, isivaziduoju, kaip skanu! :P
O tokio sirupo pirkt būna?? Ar čia tiesiog actą pavirt su cukrum?
AtsakytiPanaikintiNeringa, ačiū! :-)
AtsakytiPanaikintiIndre, paskutinė recepto aprašymo pastraipa - apie sirupą. ;)
Tikrai išleisk knygutę :) aš pirksiu :) saloootos :)
AtsakytiPanaikintiAs buciau pati didziausia tavo salotu knygutes skaitytoja ir valgytoja:) Klausyk, o kuo rekomenduotum vyno sirupa pakeisti - gal balzamiku?
AtsakytiPanaikintiVioleta, dėkui! :)
AtsakytiPanaikintiSparnuoti, darydama kitą kartą tiesiog užspausčiau citrinos sulčių... ;)