2012-01-13
Gaivios avinžirnių salotos su grąžgarstėmis
Po Kalėdinių pagundų, laikas grįžti į tiesų kelią. Salotas, kaip visada, sugalvojau iš to, ką radau šaldytuve. Gavosi vienos skaniausių mano gamintų salotų! Sočios, tačiau neapsunkinančios skrandžio.
Reikės:
Saujos grąžgarsčių,
Saujos vyšninių pomidorų,
Saujelės žaliųjų alyvuogių,
Gabaliuko poro,
Saujos virtų arba konservuotų avinžirnių (aš buvau išsivirusi),
Šluotelės krapų,
Parmezano tipo sūrio.
Užpilui:
1 dalis skysto medaus,
2 dalys aviečių acto,
2 dalys lazdyno riešutų aliejaus,
Žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Porą plonai supjaustyti, pomidorus perpjauti pusiau, krapus sukapoti. Viską, išskyrus sūrį, sudėti į dubenį.
Visus užpilo komponentus gerai išplakti ir užpilti ant salotų, gerai išmaišyti. Salotas sudėti į lėkštę ir pabarstyti tarkuotu sūriu.
bėgu atsinešti šakutę o tu panelyte lėkštę arčiau pastumk, kad nereiktų taip toli rankos tiesti ;)
AtsakytiPanaikintiLiuks atrodo!!!!!!!!
Atsinešk tuo pačiu kokio pyrago suporcijonuotą gabalą. :D
AtsakytiPanaikintiJei nebeliks kol atbėgsi, pasigamink pati, jaučiu tau patiks. ;)
Mąstau aš dar tik kokį čia tą pyragą kepti...Linco tiks ;) radau uogienės pradarytos užsilikusios nuo praeitų metų...pigiai atsieis :DD
AtsakytiPanaikintiAtrodo gundančiai skaniai :)
AtsakytiPanaikintiKadangi tie "pernai" buvo ne taip ir seniai, gal nenusinuodysim nuo tavojo Linco. :D
AtsakytiPanaikintiLigita, ačiū! :)
Niam niam, kaip dabar tokių salotų norėčiau...
AtsakytiPanaikintiMamma mia kaip skaniai atrodo! Ir kodėl aš vakar šio recepto neužmačiau - būčiau gražgarstes, o ne lediens pirkusi...
AtsakytiPanaikintiO aš užbarstyčiau dauuug dauuug sūrio :) Gal net kubelių tarp lapų prikaišiočiau. Gal net kelių rūšių. Mmm, prisisvajojau :) Puikiai atrodo ir skamba!
AtsakytiPanaikintiOho, koks gaivumas ;) am am ammmm ;)
AtsakytiPanaikintiJurgita, tiesą pasakius, po fotosesijos aš ir užsibarsčiau daug sūrio... :-)
AtsakytiPanaikintiMindaugai, nenukąsk lėkstės krašto, ok? Tik dvi teturiu. :-)