2009-10-12
Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas
Žiūriu, mūsų su Egle smegenys dažnai veikia panašiu dažniu, tad visai nenustebau, kad vos ne vienu metu išsirinkom obuolių pyragą iš... TO PATIES internetinio Sauliaus puslapio. Ačiūdie, bent jau ne tą patį - nors svarsčiau ir apie tą, su irisiniu glaistu... ;) Taigi, mane įkvėpė variantas su skuoksniuota tešla, kurį lengvai pakeičiau pagal save. Mano obuoliai buvo gan minkšti, todėl jų atskirai netroškinau.
Reikės:
2x250 g lapai sluoksniuotos bemielės tešlos,
3 VŠ džiūvėsėlių,
5 didokų obuolių,
1 VŠ cukraus,
daug cinamono :)
1 kiaušinio,
Migdolų plokštelių.
Gaminimas:
Obuolius nulupti ir perpjauti į 4 dalis. Tada kiekvieną dalį skersai supjautyti plonais griežinėliais.
Pabarstyti cukrumi ir cinamonu, gerai išmaišyti.
Į skardą dėti lapą sluoksniuotos tešlos, pabarstyti visą paviršių (paliekant po 1,5 cm nuo kraštų) džiūvėsėliais. Sudėti per visą plotą (išskyrus kraštelius) obuolių gabaliukus. Tešlos kraštus aptepti plaktu kiaušiniu. Antrą lapą tešlos, nenupjautant iki kraštų, skersai įpjauti kas kelis centimetrus per visą paviršių (arba taip, kaip parodyta Sauliau puslapyje ;)). Uždėti ant obuolių ir kraštus gerai sulipdyti - galima paspausti šakutės nugarėle. Viršų aptepti likusiu plaktu kiaušiniu, pabarstyti migdolų plokštelėmis ir cukrumi.
Kepti 220 laipsnių orkaitėje kol gražiai parus.
Genialiai paprasta, bet nuostabiai skanu!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
17 komentarų:
EIK-TU-SAU!!! Aš apakus :) Rimtai :) Mūsų bangos ir smegenys veikia visiškai vienodai :))
Taviškis atrodo.. toks toks... Greitai suvalgomas. Skanumėlis. Tešla "Mantingos" ar naminė?
Eglyte, jei būtų naminė - pirmu sakiniu apie tai pasigirčiau, o dabar tešla pagal nutylėjimą... :D
Yes ma'am (: I got it :)
Kodėl taip vėlai pyragais vilioji??? Dabar aš irgi no-riu. ir taškas. bet įtariu, kad nebėra nė gabaliuko.
Egle, tikrai, nėra ne tik gabaliuko - nė trupinėlio! Jis buvo toks hitas, kad neturėjau ko nešti į darbą. :) Valgosi super lengvai! O naktį vilioju todėl, kad labiau norisi kai prieš miegą paskaitai. ;)
Ir aš tokį kepu :)
Tai pirmasis obuolių pyragas, kurį išmokau kepti jau net ir nebežinau, kelių metų būdama :)
Tik tešlą pati gamindavau, bet su sluoksniuota pirktine ne mažiau skanu.
Jurgita, pati tešlą gamindavai? Pagarba! :)
Matai, ko vyrams reikia - kuo paprasciau, tuo jiems skaniau, hmm... reik daryti isvadas:) Puikus pyragas, as panasiai strudeli darau, tik dar razinu pridedu, varskes kokios jei norisi, riesutuku graikiniu ir leduuuu.. patiekimui. Geris!
Sparnuoti, štrudelio formos ir aš esu dariusi, labai skanu. Bet šis variantas man labiau patiko, nes... daugiau obuolių telpa. :D Aš kalną užkraunu, tešla aptempiu ir kepu. O vyniotiniui per daug negali pridėti - vyniojant kris lauk.
Dėl ledų - nesutinku, man nei grietinėlė, nei ledai prie pyragų nepatinka. Nors ir sako, kad pvz., braunis ir ledai tobula pora, kartu man jie nelimpa ir nors tu ką. :)
Labai puriai, lengvai, tirpstanciai burnoje atrodantis pyragas. Gardumelis, tik gal nereikejo ziureti i ji darbo pabaiga, kai jau pilvas pradeda apie save priminti... O del ledu palaikysiu Sparnuoti, nes dievinu shilta pyraga su ledais (bet be razinu ;o)).
Oi. Parabéns por seu excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil e nossa luta contra o comunismo. Abração
Koks super receptukas! Reiks kada isbanfyti :)
Vilma, a, jo, čia kai jauna buvau ir turėjau ūpo darbuotis kočėlu :))
Vilma Vilma, kur pradingai :)?
Ai, Julyt, neklausk... Galvoju apie pertrauką. Labai ilgą pertrauką. Tik dar nežinau ar tyliai "numirti", ar su fanfarom pasitraukti.
stiprybės tau. tikiuosi, nieko Didelio Pikto..
Vilma, atėjau ieškot...
Aš irgi jau pasigedau. Galvoju, gal man tik nerodo readeryje naujų pranešimų
Rašyti komentarą