Reikės:
2 vištienos krūtinėlių,
1 kiaušinio išplakto su 2 VŠ vandens,
1 sauja džiovintų baravykų,
255 g grybų mišinio (aš naudojau tik pievagrybius) (supjaustytus į 4 dalis),
1 didelė taurė balto vyno,
2 vidutinio dydžio bulvės (nuskustos, supjautytos riekutėmis ir apvirtos),
3 VŠ sviesto,
1 sauja šviežių čiobrelių (naudojau džiovintus ir mažiau),
2 skiltelės česnako (supjaustytos plonomis riekutėmis),
Alyvuogių aliejaus,
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
Sumaišyti grybus, vyną, bulves, sviesto gabaliukus, čiobrelį, česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Sudėti vištieną.
Paimti didelį aliuminio folijos gabalą ir sulenkti pusiau. Kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir dar kartą sulenkti pusiau. Gausime dvigubas folijos sieneles. Dvejus kraštus po du kartus užlenkti apie 1 cm ir stipriai užspausti. Per atvirą viršų sudėti mišinį su visu skysčiu. Atsargiai, kad nepraplėšti folijos. Taip pat kaip šonus sandariai uždaryti viršų. Atsargiai perkelti ant skardos.
Iš pradžių uždėti ant labai karštos viryklės, kad viskas perkaistų, o tada perkelti į orkaitę ir kepti 30 min.
Išimti iš orkaitės, perkelti ant didelės lėkštės ir nešti ant stalo.
Praplėšti visų alkanų valgytojų akivaizdoje ir kuo greičiau šakute griebti krūtinėlę, kol kiti neaplenkė... ;-)
6 komentarai:
Jau ryte pamačiusi šitą skanumyną apsiseilėjau, bet neturėjau laiko pakomentuoti. Skonis, įtariu, be priekaištų. Mėsytė tokia sultinga, o dar čiobreliai...
P.S. dar 1 atsakymas į tavo klausimą, paukštieną aš kartais valgau. Rečiau nei žuvį, bet kartais valgau. Tokio patiekalo neatsisakyčiau :)
neatsisakyčiau ir aš :) kitąkart, kai tai gaminsi, žinok, kad mes su Egle lauksim pakvietimų prisijungti ragaujant šitą gėrį :)
Nu tai organizuokimės kokį blogerių susitikimą, susipažinkim ir darykim bendrus balius! :-))) Pradžiai susitikti galima ir be maisto gamybos, kokioje jaukioje viečikėje, tuomet nereikės rūpintis patalpomis. Vyganto idėja buvo labai šauni, bet gal daug kas išsigando, kad indus plauti patiems reikės... ;-)
na ir organizuojamės susitikimą, o kodėl ne? :)
prastai atrodo realiai... maistą gaminant esmė ne tik prisiryti, o ir pasigrožėti prieš tai
Anonimui -> maistą gaminant esmė - skaniai pavalgyti. Ne daugelis puikių patiekalų pasižymi ypatingu grožiu.
Rašyti komentarą