2009-01-18

Vištienos krūtinėlė kepta folijoje pagal Oliverį

Filmas ne vilkas - į mišką nepabėgs, ypač kai jis iš savo kompiuterio, o aš negaliu taip lengvai atsiplėšti nuo savo PC, kurį pagaliau atgavau sveiką ir gyvą! :-) Tik klausimas ar ilgai jis teiksis veikti, nes jam "diagnozavo" baterijos užtemimą. Kompiuteristai sakė lengvai ją "pajudino" (tikiuosi ne plaktuku...), tad kol kas veiks, o nauja kainuotų 350 Lt. Na, kol veiks, tol draugausim, o jai vėl užtems, teks krapštyti piniginę... Bet nekalbėkim tokiomis liūdnomis temomis! Geriau pasidžiaukim Oliverio vištiena kepta folijos maišelyje su vynu, grybais ir bulvėmis... Oliveriškai paprasta ir skanu! :-)

Reikės:
2 vištienos krūtinėlių,
1 kiaušinio išplakto su 2 VŠ vandens,
1 sauja džiovintų baravykų,
255 g grybų mišinio (aš naudojau tik pievagrybius) (supjaustytus į 4 dalis),
1 didelė taurė balto vyno,
2 vidutinio dydžio bulvės (nuskustos, supjautytos riekutėmis ir apvirtos),
3 VŠ sviesto,
1 sauja šviežių čiobrelių (naudojau džiovintus ir mažiau),
2 skiltelės česnako (supjaustytos plonomis riekutėmis),
Alyvuogių aliejaus,
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių.
Sumaišyti grybus, vyną, bulves, sviesto gabaliukus, čiobrelį, česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Sudėti vištieną.
Paimti didelį aliuminio folijos gabalą ir sulenkti pusiau. Kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir dar kartą sulenkti pusiau. Gausime dvigubas folijos sieneles. Dvejus kraštus po du kartus užlenkti apie 1 cm ir stipriai užspausti. Per atvirą viršų sudėti mišinį su visu skysčiu. Atsargiai, kad nepraplėšti folijos. Taip pat kaip šonus sandariai uždaryti viršų. Atsargiai perkelti ant skardos.
Iš pradžių uždėti ant labai karštos viryklės, kad viskas perkaistų, o tada perkelti į orkaitę ir kepti 30 min.
Išimti iš orkaitės, perkelti ant didelės lėkštės ir nešti ant stalo.

Praplėšti visų alkanų valgytojų akivaizdoje ir kuo greičiau šakute griebti krūtinėlę, kol kiti neaplenkė... ;-)

6 komentarai:

Egle rašė...

Jau ryte pamačiusi šitą skanumyną apsiseilėjau, bet neturėjau laiko pakomentuoti. Skonis, įtariu, be priekaištų. Mėsytė tokia sultinga, o dar čiobreliai...
P.S. dar 1 atsakymas į tavo klausimą, paukštieną aš kartais valgau. Rečiau nei žuvį, bet kartais valgau. Tokio patiekalo neatsisakyčiau :)

rūtuliukas rašė...

neatsisakyčiau ir aš :) kitąkart, kai tai gaminsi, žinok, kad mes su Egle lauksim pakvietimų prisijungti ragaujant šitą gėrį :)

Vilma rašė...

Nu tai organizuokimės kokį blogerių susitikimą, susipažinkim ir darykim bendrus balius! :-))) Pradžiai susitikti galima ir be maisto gamybos, kokioje jaukioje viečikėje, tuomet nereikės rūpintis patalpomis. Vyganto idėja buvo labai šauni, bet gal daug kas išsigando, kad indus plauti patiems reikės... ;-)

rūtuliukas rašė...

na ir organizuojamės susitikimą, o kodėl ne? :)

Anonimiškas rašė...

prastai atrodo realiai... maistą gaminant esmė ne tik prisiryti, o ir pasigrožėti prieš tai

Vilma rašė...

Anonimui -> maistą gaminant esmė - skaniai pavalgyti. Ne daugelis puikių patiekalų pasižymi ypatingu grožiu.