2009-11-29

Mėlynių keksiukai

Jeigu keksiukai atsirado šiame tinklaraštyje, vadinasi, jie yra kartotini. ;) Dalį miltų pakeičiau rupiais - nuo to keksiukai įgavo labai malonų riešutų prieskonį ir tapo, nors nedaug, sveikesniais. Todėl galima iš karto suvalgyti du. :)

Reikės:
2,5 puodelio miltų,
1,5 AŠ kepimo miltelių,
0,5 AŠ sodos,
3/4 puodelio cukraus,
Žiupsnelis druskos,
2 kiaušiniai, lengvai paplakti,
1 puodelio kefyro (tinka natūralus jogurtas, pasukos),
110 ml aliejaus (naudojau aguonų),
1,5 puodelio mėlynių (naudojau šaldytas, pavoliotas šaukšte miltų).

Gaminimas:
Į vieną dubenį persijoti visus sausus ingredientus. Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinius su kefyru ir aliejumi. Sausame mišinyje padaryti duobutę ir pastoviai maišant supilti kiaušinių plakinį. Maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų, nepermaišyti! Įmaišyti mėlynes.
Tešlą sudėti į 12 popieriniais krepšeliais išklotų keksiukų formelių ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 min.

13 komentarų:

julė rašė...

aguonų aliejus, sakote? kas čia per įdomybė?

Vilma rašė...

Julyt, kažkokia, matyt. :) Užsisakiau iš "Tikro maisto", jie ten viskokausių rūšių turi. Paėmiau "ant pabandymo" aguonų ir kukurūzų. Aguoninis labai patiko, tokį malonų prieskonį turi. :)Kukurūzų naudojau kepimui - jokio prieskonio nepajaučiau, matyt, čia ir privalumas. :) Iš aliejų dar esu naudojusi moliūgų, graikinių riešutų, žemės riešutų, linų sėmenų, sezamų, žinoma, ir "standartinius" - alyvuogių, saulėgrąžų, rapsų. Pastebėjau egzotiškų aliejų trūkumą - jie greitai apkarsta, todėl reikia greitai naudoti.

Net rašė...

Gražiai ir skaniai atrodo :) Ypač gerai traktavimą dėl 2 keksiukų - norom nenorom aš taip visada galvoju, jei pasveikuolinu originalų receptą :D Taciau pas mane nerasta visokių egzotiškų sutvėrimų, ar realiai skonis nenukentėtų nuo paprasto aliejaus?

Sparnuotis rašė...

Vilma, tu eksperimentatorė, net iš aliejų sugebi "išlaužti" įdomybių. O kur perki tuos rupius miltus, aš irgi tokių noriu! Mėginsiu ir a6 tavuosius keksiukus su uogom kokiom!

Vilma rašė...

Net, tikrai tinka ir paprastas saulėgrąžų aliejus ir netgi 110 g ištirpinto sviesto. ;) Tiesiog aš mąstau taip, kad jeigu keksiuką sudaro aliejus, kiaušiniai, rupūs miltai, mėlynės ir kefyras jie yra kuo sveikiausio maisto pavyzdys. :D

Sparnuočiuk, aš rupius miltus pirkau vienoje iš parduotuvių. Gal didelėje IKI ("Minsko") arba Maximoje. ;) Aha, mėgink, tikrai labai skanūs! Tinka ir paprasčiausią obuolį įpjaustyti, jei jau uogos šaldiklyje nederi... ;)

Vika rašė...

Klausimas: kodėl matavimai "puodeliais" (cups)?

Vilma rašė...

Matuoju taip, kaip nurodyta recepte. Nesu prisirišusi nei prie puodelių, nei prie gramų.

Dainius Jakučionis rašė...

bet su sviestu gal skaniau?

Vilma rašė...

Daktare Aiskauda, kepiniuose pirmenybę visuomet teikiu sviestui, bet, kai išbandžiau keletą keksiukų receptų su aliejumi, kitokių beveik ir nebekepu. O kas skaniau - skonio reikalas. ;)

Margarita Nkolajevna rašė...

Nuostabūs keksiukai! Ingridientų kiekį šiek tiek keičiau pagal save, bet vis vien išėjo minkštučiai su traškia plutele. Dariau su džiovintom spanguolėm, bet su mėlynėm, matyt, iš viso būtų pasakiški. O nuostabiausia tai, kad visai nereikia sviesto! ačiū už puikų receptą!

Vilma rašė...

Margarita, labai džiaugiuosi, kad keksiukai patiko. :)

Anonimiškas rašė...

nerealus, pabandziau su semenu aliejum, igavo nepakartojamai skanu prieskoni, vietoj svieziu uogyciu dejau dziovintas spanguoles, melynes, pries tai jas nuplikius. niaaaaam!

Vilma rašė...

Anonime, džiaugiuosi, kad keksiukai tiko ir patiko.