
Sparnuoti, viskas, nebeturiu nė vieno pyrago archyve! Tavo prašymu visi kaip ant delno, tik rinkis. :)
Reikės:
2 puodelių cukraus (nebijokit, pyragas TIKRAI nebus per saldus, negalėjau patikėti, kur dingo visas saldumas!),
1,75 puod. miltų,
1 puod. kakavos miltelių,
1,5 AŠ kepimo miltelių,
1 AŠ sodos,
1 AŠ druskos,
2 kiaušiniai,
1 puod. pieno,
0,5 puod. bekvapio aliejaus,
2 AŠ vanilės ekstrakto,
1 puod. verdančio vandens.
Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Patepti sviestu ir pabarstyti miltais formą (aš naudojau stačiakampę (gal 20x30 cm).
Dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įkulti kiaušinius, supilti pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir labai gerai išmaišyti. Tada supilti verdantį vandenį, išmaišyti ir supilti tešlą į formą. Neišsigąskite, tešla bus tikrai labai skysta, bet taip turi būti.
Kepti apie 30-35 min., arba kol įkištas ir ištrauktas pagaliukas nebus apsivėlęs tešla. Stengtis neperkepti. Iškepusi ataušinti ant metalinių grotelių.
Originale tai buvo tortas su vaniliniu sviestiniu kremu, bet aš teikiu pirmenybę kepiniams be kremų...
108 komentarai:
Vilmuk, šitoks pyragas, būtent tai, kuo aš beproto-begalo galėčiau nudžiuginti savo žmogų:))) Ir save pačią! Į mano sąrašą NR1 punktu keliauja:)
Sparnuoti, šia pyragas ir mano žmogų labai nudžiugino, nes buvo panašus į jo taip mėstamus keksiukus "Negriukas". Tik dar daugiau drėgnesnis, skanesnis ir, aišku, su meile pagamintas. :)
Aš jau turbūt labiau negu tu laukiu kai pagaliau orkaitę nusipirksi. :)
Kiek gramų ar mililitrų yra Jūsų puodelis?
Vis pamirštu paminėti... Mano puodelis 250 ml. :)
Būtinai pabandysiu šį receptą. O ar pastebėjote, kad originalaus recepto autorė turi lietuvišką pavardę?:)
Jurga, tikrai pastebėjau, kad jos pavardė lietuviška. ;)
labai gražiai kepė, bet, deja, vėliau iškepęs sukrito..
Jurga, kaip keista. Man jis nesusmego nė trupučio net ir po dienos. Ir tie keksiukai, kurie panašios sudėties, nebuvo sukritę... Kokio tirštumo tau gavosi tešla prieš kepant? Ji turi būti gana skysta - vos ne kaip lietiniams.
Beje, o kaip skonis? Tikiuosi "sukritėlis" buvo valgomas?
Vau!!! - zadejau daryti sau si pyraga seip pavalgyti, bet bedarant kilo ideja - padayti ji torto apvalioje formoje ir pertepti taip kaip yra nurodyta originaliame recepte su sviesto kremu. Nu labai abejojau ar skanu bus - tai dar viena sluoksni kremo padariau su maskarpones surio kremu. Tai mmmm, kaip gavosi skaniai, vyras sake - nu nezinau ar galesi save perspajauti ir kada nors padaryti skaniau:) tai visi del to torto gyre. Tai labai aciu uz ideja ir tikrai puiku pagrinda tortui.
Keista, rodos viska dariau pagal instrukcija, bet jis man gavosi sausas šokoladinis pyragas;] bet vistiek labai skanus! Aciu!
Giedre, labai džiugu, kad taip patiko! :) Tikiu, kad tikrai dar daug kartų pranoksi save ir pagaminsi geriau. ;)
Inga, keista, kad taip gavosi... Gal per ilgai kepei? Neįsivaizduoju dėl ko daugiau jis galėjo gautis sausas.
Vilma, jusu blogas yra nerealus!!! Man labai labai patinka jusu siulomi receptai.
O sis pyragas isvis nuostabus, nes 1) lengvai uzmaisomas, 2) nereikia jokiu elektriniu duzgianciu prietaisu, t.y. galima ji uzmaisyt miegant vaikui net ir kenguroj ant mamos, 3) pyraga uzmaisiau pacioj kepimo formoj - jokiu neplautu indu, isskyrus pora saukstu ir puodeli, 4) pyragas yra sokoladinis! :)
Tik norejau pasitikslint - ar tikrai pylat 2 a.shaukshtus vaniles ekstrakto? Maniskis yra toks kartus, kad net baisu tiek pilt, todel mazinu visa laika iki 1 saukstelio...
Ana, labai ačiū už gerus atsiliepimus! :)
Šiam pyragui aš neturėjau vanilės ekstrakto, todėl bėriau vanilinio cukraus. Tačiau manau, kad skonį suteikiančius priedus visuomet galima pareguliuoti pagal save, tikrai nieko neatsitiks. ;)
Viską dariau pagal receptą, tik kad neiškepa pyragas nei per pusvalandį, nei per valandą... viduj skysta tešla. O reikia kepti su ventiliatorium ar paprastai įjungus viršų ir apačią?
Anonimiškam -> Kalta gali būti orkaitės temperatūra, nesandarumas arba pyrago forma. Šiuo atveju, kadangi tešla skysta, forma turi būti plokščia skarda. Jei forma siaura ir aukšta (keksinė) gali būti, kad neiškepė.
Aš kepiau paprastu režimu kai kaitinama iš viršaus ir apačios.
Labai aciu uz butent toki pyraga, kurio ieskojom, megstam labai ir norejom. Nerealiai, kad pasiseke ir kad taip skanu. Aciu!
Laura, be galo džiaugiuosi, kad pyragas taip patiko Tavo šeimai. :)
1.75 puodelio miltu, tai ml kiek tai butu? Aciu
O visi kiti "puodeliai" tai 250 ml, kaip ir minejot?
Anonimiškam --> Turima omenyje 1 ir 3/4 puodelio, tai apytiksliai 460 ml iš viso. O puodelis pas mane visada 250 ml. :-)
Norejau pasitikslint- kai dedi miltus ar kakava i puodeli, reik biski paspaust miltelius puodelyje ar nereikia?
Rima, bent jau aš nespaudžiu - kai beriu miltus, puodelį tiesiog lengvai pakratau, kad tuščių tarpų neliktų. Nes pastebėjau, kad kai naudojuosi užsienietiškais receptais, dedu miltų kiek parašyta, bet ne pirmą kartą pastebėjau, kad būtų galima dėti truputį mažiau - matyt, mūsų miltai sausesni. ;)
kazkodel gaminimo procese cukrus neminimas:)
O kada cukrų supilti ? :D
Atsiprašau, jau pataisiau. ;) Cukrų sumaišyti su miltais, kakava ir kt. nurodytais ingredientais.
Vilmute- nu aciukas uz sita receptuka. Itraukiau i savo receptuku saraseli (Favourites)- nu laaabai skanus pyragiukas :).
Ačiū! Smagu girdėti (=skaityti. :)
as irgi jau 2 karta kepu si pyraga, bet tikrai per 35 min neiskepa. Turiu ji laikyti valanda ir daugiau :( Orkaite pas mane tikrai lb gera, ir i skarda 20x30 pilu, ir proporciju laikausi.. Nezinau kodel taip yra.
Anonimiškam --> kepimo laikas priklauso ne tik nuo orkaitės parametrų, bet ir pyrago formos: iš ko ji pagaminta, plokščia, apvali, keksinė ir t.t. Jei forma metalinė ir pyragas supiltas plonu sluoksniu, iškeps greičiau, jei silikoninė pailga keksinė, keps ilgiau ir t.t. Todėl aklai receptais nereikia pasikliauti ir kepimo laiką stebėti.
ka tik prisivalgem :) ziauriai skanu buvo. aciuuuuuu:))))
Anonimiškam --> Smagu skaityti. Į sveikatą! :-)
Sveiki, noriu kepti si sokoladini pyraga, taciau nesu tikra, koki alieju naudoti? laukciau Jusu patarimo, nes parduotuveje, kaip ir internete, pasiklystu del aliejaus ... Aciu.
Anonimiškam --> Aš dažniausiai naudoju rafinuotą saulėgražų aliejų (jis pigiausias ir visada yra po ranka), bet kepiniams esu naudojusi žemės riešutų, aguonų ir kukurūzų aliejus - labai puikiai tinka. Bendrai tariant, tinka bet koks nestipraus skonio ir kvapo aliejus.
norejau pasiteirauti, ar sita pyraga galima bandyti daryti su vysniomis? :)
Lora, bandyti viską galima... ;)Čia tešla gaunasi ganėtinai skysta (taip turi būti), tad vyšnios nugrims į dugną, gal net trukdys kepti, tad aš to nedaryčiau. Pyragui su vyšniomis rinkčiausi keksinę tešlą. ;)
Pyragas tikrai labai skanus, kepiau jau kelis kartus :) bet kodėl šokoladą vadinate baubu? :D
Anonimiškam --> labai džiaugiuosi, kad pyragas patiko ir tapo dažnai kepamu. :)
O dėl šokolado baubiškumo... Buvo draugas, kol nepradėjo rūbų siaurinti. ;-)
įtariu kiek perkepiau, bet vistiek labai skanus pyragas! Su nesaldinta juoda kava - tobulas! Ačiū už receptą!
Dev, tikiuosi, dar bandysi, ir, kitą kartą, gausis tobulių tobuliausiai. :) Smagu, kad patiko.
Pamaciau, kad pritruksiu aliejaus, tai ar galima vietoj jo naudoti lydyta sviesta? Ir apseiti be pieno? Kepiau kazkada pagal panasu recepta, tik ten nera pieno... Tai noriu ir sita isbandyti :)
Tai kaip ten su tuo sviestu vietoj aliejaus ir pienu?
Akvile, manau, kad tirpintas sviestas kuo puikiausiai tiktų. Vietoje pieno aš naudočiau kefyrą, jei neturėčiau įpilčiau atitinkamą kiekį kavos, kad pyragas nebūtų visai "vandeninis".
Jei išbandysi, pasidalink kaip gavosi. ;)
Nu man tai neskanus sis pyragas,per daug kakavos ir per saldus.ir manau,kad baltimus reiketu atskirai isplakiti ir tik tada imaisyti,kad pyragas nesukristu.
Aciu uz recepta, pavyko visai neblogai, toks dregnas isejo :) Vietoj pieno pyliau kefyra, kaip ir saket, o sviesta visgi pakeiciau aliejumi :)
Akvile, džiaugiuosi, kad pavyko. :)
Anonimiške, pyragas kepant nesukrenta (žr. nuotrauką), o dėl nepatikimo - tai kiekvieno skonio reikalas.
šaunus pyragas (:
Atradau atradimą- labai skaniai gaunasi per pusę dedant kakavos ir juodo tarkuoto šokolado (: bet ir šiaip gerulis ((:
Justina, labai smagu, kad patiko. O bet kokie patobulinimai tik sveikintini. ;)
Kepu si negriuka, bet kepa jau lygiai valanda, o ikisus pagaliuka pilnai aplimpa. orkaite nauja ir tikrai gera. Nesuprantu, kodel aplimpa tas pagaliukas. Galvoju, o gal kai jis slapias turi buti tai ir aplipti turi. ....nesinori perkept
Pagaliukas neturi būti apsivėlęs skysta tešla, jei jis tiesiog drėgnas ir aplipęs lipnia mase, manau, jau bus iškepęs.
Kepimo laikas priklauso ir nuo kepimo formos.
nerealus gavosi pyragas, butent toks kokio ieskojau! ir ziuriu kad cia ne as viena to negriuko skonio ieskau:) isbandziau ne viena sokoladini, bet sis pateisino visus "negriukiskumo "lukescius :) man prie jko labai tinka kondensuoto pieno padazas- toks , koks gaminamas prie napoleono orto pertepimui.kondensuotas pienas pakaitinamas su keliais saukstais miltu ar krakmolo ir pienu , nerealiai tinka prie sio sokaldinio princo :)
zivile, smagu girdėti! :-) Ačiū.
o jei vietoj vandens pilti kavą? gal dar skaniau išeitų?
nes ir į tinginį prie kakavos mėgstu įmaišyti šaukštą tirpios kavos:)
Simona, manau, puiki mintis! :)
MMMM, koks skanus isejo!!!! Didelis ACIU Vilma!!!!
Asta, labai prašom! :)
sveiki,
ir mes pabandeme issikepti - nerealus pyragas........ ACIU labai ;)
Gintare, labai džiaugiuosi, kad patiko! Į sveikatą. :-)
Kaip tik kepa šiuo metu. Iš tešlos skonio galvočiau, kad gal kiek per saldus. Manau, kad būtų galima įpilt į tešlą šiek tiek brendžio - būtų toks lengvas kartumas (maximoj yra toks tortas "zodiakas" - šlapias šokoladiškai-saldžiai-kartus - fantastiško skonio).
Mariau, ir kaip pavyko? Išepus neturėtų jaustis labai saldus. Dėl brendžio - visada visko galima papildomai įpilti. Bet jei nori, kad jaustųsi kartumas, siūlau brendį truputį atskiesti vandeniu ir sulaistyti juo iškeptą pyragą, prieš tai paviršių subadžius mediniu pagaliuku.
Gavosi visai neblogai. Vis tik, gal truputuką truputuką per saldus mano skoniui. Bet labai reikalą pagerino pridėti migdolai :) Tik nelaimė nutiko - dar visai neatšalusį bandžiau iškrėsti iš skardos - subyrėjo viskas gabalais. Nieko negalėjau pavaišint (neestetiškai atrodė), teko vienam viską suvalgyt (4600 kcal) :D Šiandien vėl kepsiu - bandysiu su brendžiu ir būtinai gerai ataušinsiu - noriu tėvams nuvežt paragaut.
labai skanus, labai paprastas receptas:) teko kepti ir su razinomis mirkytomis, bet aišku, jos lieka visos ant dugno :D cukraus dedu pusantros stiklinės, ir pakanka man :) ačiū
Dovile P, džiaugiuosi, kad patinka. :-) O dėl razinų nusėdimo tai taip, kadangi tešla skystoka niekas paviršiuje ilgai neišsilaiko.
Ką tik iškepiau keksiukus iš šito pyrago tešlos - superiniai gavosi :) mini pyragiukai :DDD
Ar galima soda pakeisti kepimo milteliais? ACiu:)
Soda ir kepimo milteliai veikia šiek tiek skirtingai, todėl geriau dėti abu komponentus. Tačiau, jei sodos nėra, galima pakeisti kepimo milteliais.
kepiau si pyraga, tikrai dregnas, skanus. bet KIEK DAUG teslos gavosi!!! kita karta pilnai pakaks daryti is puses normos. ir mano skarda apvali, kazkur 25 cm skersmens, tai buvo beveik pilna, pyragas iskilo vos ne dvigubai :) as kaip salduke, man noretusi dar daugiau cukraus, kita karta pakoreguosiu truputi. uz recepta labai aciu! Ausra.
Teisingai sakoma, kad trečias kartas nemeluoja! Taip norėjau drėgno ir skanaus šokoladinio pyrago, porą kartų bandžiau kitus receptus, gal kažką blogai dariau, bet ir sausas būdavo ir sukritęs. Labai bijojau bandyti ir dabar, bet paskaičius tokius teigiamus atsiliepimus ir aš išbandžiau :)
Gavosi toks kaip ir svajojau - minkštas, drėgnas ir nesukritęs. Dar vis vėsta, bet neatsipyriau paragauti gabalėlį. Skonis - pasaka. Dar užtepiau ant viršaus lydyto šokolado, tai rytoj nepaparasta desertas laukia pusryčiams :))) Ačiū, Vilma!
Anonime, labai džiugu girdėti, kad svajonės išsipildė. ;) Į sveikatą!
Laba diena, Vilma,
siandien atsitiktinai radau Jusu pasiulyta recepta. Pabandziau si vakara iskpeti... Ir ka, ACIU, seimyna valgo nesustodama ir sake "Nerealu" :) As dar tik uztepiau ant virso kremo (improvizavau: uztepiau krema, kuri tepu ant morku pyrago). Tad dar kartu dekoju, kad pasidalinote skaniu receptu!
Anonime, labai ačiū už atsiliepimą! Džiaugiuosi, kad pyragas patiko šeimynai. Neabejoju, kad ir kremas puikiai derėjo. :)
sveiki norejau pasiteiraut, o soda nugesint reikia?
Sveiki,noriu mamai padaryti staigmeną - iškepti šį pyragą.Problema,neturiu kepimo miltelių.Ar be jų išeitų iškepti pyragą? :)
Sodos gesinti nereikia.
Abejoju, ar be kepimo miltelių pavyks. Soda nėra kepimo miltelių pakaitalas, todėl jei recepte nurodyta dėti abu komponentus geriau abu ir dėti. Blogiausiu atveju galima nedėti sodos, bet kepimo miltelius - būtinai.
vakar kepiau keksiukus is sios teslos.
Viskas iskilo, bet man slapumo tokio kaip rasote nebuvo :(
Turbut perkepiau ane?
Viskas buvo puru, issipute, bet ne slapia :(
Kepsiu dar
Anonime, turbūt perkepėte... Keksiukus reikia trumpiau kepti, gal todėl greičiau išdžiūvo. Bandykite, tikiuosi antrą kartą pyragas gausis drėgnas.
ACIU uz recepta. Labai skanu! Tik dejau maziau aliejaus (neuztekau,kiek turejau), todel imaisiau siek tiek istirpinto kepimo sviesto. Taip pat kepe ilgiau (~45-50min). Gavosi dregnas ir tikrai labai skanus :)
O jei deciau apie 150g kakavos? Daugiau neturiu, o eit i parduotuve siandien jau neisiu. Gal nepasigadins skonis?
gintariia, o matavote kokį tūrį tas 150 g sudaro? Galima dėti ir mažiau, bet kiek trūks kakavos, tiek įdėti miltų.
Ryt bandysiu si recepta. Vyras prisiekes sokoladinio kekso gerbejas... Turejau ir savo recepta, ale esminis ingridientas isnyko is parduotuves ir jokio panasaus kolkas nepavyksta sukurti.. Na, bet sitas atrodo i ta puse visomis prasmemis, tad labai tikiuos, kad pasiteisins. Jauciuos toki lobi sekmadieni vakare atradusi :)
Labai skanus pyragas buvo, dekoju uz skanu recepta, o gal galeciau ta pacia mase naudoti keksiukams kepti?
Kaip ir kitų čia rašiusių ilgai ieškotas pyrago receptas:) kiek kepdavau visada sausi ir šviesūs gaudavosi, o šis tikrai drėgnas, ir tikrai šokoladinis šokoladinis:) gal kiek man nedakepęs gavosi (nors kepė valandą laiko), nes vėlėsi valgant, bet kitą kart ilgiau pakepsiu ir bus liuks:)nuostabus pyragas:) Ačiū, kad pasidalinote receptu:)
As gaminau sokoladini pyraga pagal si recepta ir po to dar kepiau pagal kita, kuri radau facebook'e
http://www.ukmamyte.com/2012/10/sokoladinis-pyragas.html. Tai man anas siek tiek labiau patiko, nes gal maziau kartumo is pacio sokolado, siek tiek saldesnis.
Ir as kepiau- puikus! Tikrai rekomenduoju! Netgi mano isrankiosios dukrytes valge :)))
Labai primena Black forest biskvito recepta - ar ne tas pats? Tik jame, rodos, kiausinius su pienu ir aliejum rekomenduoja atskirai sumaisyti ir tik tada i biru misinu imaisyti. Bet kokiu atveju, sis pyragas tikrai nuostabus, dar nebuvo ji valgiusio,bet nepagyrusio :) smagu, kad galima pateikti ir kaip paprasta biskvita, kaip torta,jei paruosiamas pertepimas.
Anonime, džiugu, kad visiems ragavusiems patiko.
Jei ir ne tas pats biskvitas, tai jį tikrai galima pritaikyti tortui su kremu - bus tik skaniau. :)
Laba diena. O jeigu kepti ne pyragą, o keksiukus? Ar tai gera mintis? :)
Evelina, mintis gera. :) Tik turėkite omenyje, kad keksiukai iškeps greičiau.
Labas Vilma.niu va susigundziau ir as ismeginti jusu pyraga:).jau pasoviau i orkaite beliela tik sulaukti rezultato:).pagalvojau tas pyragas tiktu labai su vaniliniais ledais;).kai iskeps duosiu jums zinoti:)
P.S buvo labai lengva pagaminti:).tik priminkit ant kokios temperaturos kepti?aciu
O kaip suprasti atvesinti ant groteliu?turite omenyje isemus is skardos pyraga?beje kazkas rase kad neina isimti kol karstas?
Labas, Jurgita! Smagu, kad susigundėte pyragu. :) Jei nenurodyta kitaip, aš kepu 180 laipsnių temperatūroje.
Atvėsinti ant grotelių, reiškia, pyragą išėmus padėti taip, kad jo apačia nesilietų su lygiu paviršiumi - čia tam, kad nuo garų padas nesuminkštėtų. Bet aš taip niekada nedarau... Atvėsinu formoje.
Beje, ar patiko pyragas? :)
Kepiau... labai skanuuus!:))
suviliojo receptukas ir mane :) kepu si pyraga, ir kol kas iskilo ziuresim kaip bus, bet kepu apvalioje torto formoje 29cm. Darysiu torta, o kaip galima prisijungti prie originalaus recepto varianto nes man neleidzia :(, noriu daryti su kremu ir nesinori sugadinti.
Kad visi giria ir aš sugalvojau iškepti šį pyragą.
Ir ką jūs manot, trečia diena esu priversta kepti vis tą patį pyragą. Jau pabodo, valgė jį netgi nemėgstantys karčiojo šokolado.
Ne karta kepiau si pyraga,tik visad idedu saldytu vysniu - musu seimai jis nerealiai patinka. Ir nors esu tik kelis kartus kepus torta,bet dabar ruosiuiuosi dukrytes gimtadieniui kepti si pyraga su kazkokiu pertepimu, kad gautusi tortas :). Gal galetumet patarti ar ikelti nuorodu, koks pertepimas tiktu siam pyragui? Liksiu labai dekinga ;).
Labas, Egle, labai smagu, kad pyragas patinka. O pertepimui aš siūlyčiau du variantus: ant papločių uždėti šaldytų atitirpintų ir gerai nuvarvintų vyšnių ir aptepti plakta grietinėle (viršutinį sluoksnį aptepti tik grietinėle) arba papločius truputį sulaistyti stipria kava ir aptepti maskarponės ir plaktos grietinėlės kremu (į 500 g maskarponės lengvai įmaišyti 300 g su cukrumi išplaktos grietinėlės. Kremo neplakti, nes suskystės maskarponė - grietinėlę tiesiog lengvai įmaišyti). Gražaus gimtadienio ir skanaus torto. :)
Ačiū už receptą, per google paiešką radau, šįvakar kepiau, visi namai kvepėjo.
Labai paprastai ir greitai pagaminamas.
Tiesa, mano kepimo skarda apvali 26cm skersmens, tai vos ne dvigubai tešlos gavosi. Ta proga dar ir keksiukų keletą iškepiau (tik truputį per ilgai laikiau, sausesni gavosi, bet vis tiek skanūs), ir dar vieną pyragą kepiau pirmajam iškepus :)
Asta, labai malonu girdėti. :)
Vilmutei uz nuostabu pyraga sakau dideli aciu;) nesiau ji danams i vaiko darzeli, tai isgirta buvau;) sekmes tolimesneje kuryboje.
Ar galima pieną keisti augaliniu pienu, tarkime migdolų?
Anonime, tikrai galima.
Sveiki, norėjau paklausti kokias funkcijas naudojote orkaitėje? Kepimas iš viršaus, apačios, su vėjeliu ar be?Vėjelis reikalingas ar ne? :)
As pasoviau si pyraga i orkaite pries valanda. Tesla buvo skysta, bet kadangi cia parasyta jog nesibaiminti del to, tai ir nesibaiminau. Kaip neiskepa, taip neiskepa. Plutele grazi uzsidejus, bet tik pajudinu, tyvuliuoja po ja tesla. Nepasitikiu as tokiais receptais, kuriuose rasoma puodeliais, o ne gramais ar mililitrais - taip butu garantuotas rezultatas, dabar gi, paemiau puodeli, viska matavau tik su juo, taciau dar tuo paciu ir sveriau kiek gausis gramais, tai pvz miltu 1.75 puodelio pas mane gavosi 260 gramu, o pieno tas pats puodelis svere 240g. Nu zodziu, jauciu dar pakepsiu kazkiek ir mesiu i siuksline, jei neiskeps, ieskosiu aiskesniu resceptu, kur gramais surasyta.
Iskepe pagaliau. Labai dregnas isties skanus, bet vistik noretusi tikslesnio recepto gramais, kad nekeptu virs valandos :D, nes noresis kartoti :)
Edita, labai džiaugiuosi, kad pyrago vis tik nereikėjo išmesti. Dėl puodelių - kokiais matavimo vienetais nurodytas receptas originale, tokiais ir matuoju, bei čia pateikiu. Manęs puodeliai niekada nenuvylė. Asmeniškai man net labiau patinka negu sverti gramais. Tik svarbu, kad puodelis būtų specialus, skirtas tokiems matavimams. O kad skirtingai sveria puodelis miltų ir pieno, nieko nuostabaus, juk medžiagų tankiai skiriasi.
Kadangi parasete, kad Jusu puodelis 250 ml, tai viska perskaiciavau ml, tai sekanti kart jau ml matuosiu :) Matysiu ar greiciau iskeps :) Jei ne, tada dar sekanti kart i kita orkaite desiu :)
Aciu :)
Pyragas gavosi skanus, drėgnas ir purus. Ačiū už pasidalintą receptą :)
P.S. aš į jį nedėjau sodos, tačiau, tai skoniui, manau, nepakenkė.
Pagaliau ir as kepiau si pyraga, gal truputi perkepiau bet nieko baisaus jis vis tiek man skanus :) tiesa sakete kad cukraus kiekis nesijaučia, tik ta mintis kankina kai zinai kiek daug dejei, bet jei jau susiruosi kepti si nuodeminga pyraga tai atleistina :) tiesa kita kart nedeciau vaniles, bet cia tik as :) gal nelab jos kvapas mane vilioja :) bet cia uoseles ir skonio reikalas. Taigi aciu uz receptuka ;)
O galit pasakyti kiek cia saukstais miltu gautusi?:)
Ir koks jusu puodelis idomu kad suvokciau kiekius :) bet miltu kiekio neina suvokti:)
Eik šieno ravet gariau
Rašyti komentarą