2008-10-03

Baklažanų vėduoklė


Viename mano mėgstamame internetiniame puslapyje - Pragaro virtuvė, neseniai vyko Daržovių patiekalo konkursas. Susuko man galvą Ritos baklažanų vėduoklė taip, kad net specialiai pėdinau pirkti baklažano... Neklydau - patiekalas ne tik gražus, bet ir ŽIAURIAI skanus!!! Valgiau vieną, be jokių priedų, nes bet kas šalia tik sudarkytų tą tobulą skonio harmoniją... AČIŪ, Rita, už puikų receptą!

Taip gaminau aš:

1. Baklažaną įpjoviau kelis kartus skersai iki koto ir pamerkiau į pasūdytą vandenį.
2. Per tą laiką, kol mirko baklažanai, susipjausčiau griežinėliais 1,5 didelio pomidoro, 2 česnako skilteles, susmulkinau kuokštelį petražolių (man čia jos skaniau pasirodė), susipjausčiau riekutėmis kažkiek sūrio, įkaitinau orkaitę... Žodžiu, padariau daug naudingų paruošiamųjų darbų. :-)
3. Į tarpus tarp bakalažano riekių dėjau pomidorus, česnakus, barsčiau petražolėmis, druska, galiausiai įdėjau sūrio riekutes.
4. Visą tą puokštę pabarsčiau saldžiosios paprikos milteliais ir aptepiau alyvuogių aliejumi. Kepiau 45 min. Tai tikrai ne per daug, nes baklažanas turi gerai iškepti. Jei jis buvo labai stambus, kepti reikėtų dar ilgiau.

Kepant sklinda nuostabus aromatas, todėl tos 45 minutės slenka gana ilgai... ;-)

3 komentarai:

Unknown rašė...

kažkur man jis matytas, bet atrodo labai skaniai :)

Vilma rašė...

Aš irgi galvoju, kur aš jį mačiau?.. :-D
Tas dalykas ne tik labai gražus, bet ir baisiais skanus!

Anonimiškas rašė...

Ragavome šio patiekalo. Vienas skaniausių mano valgytų baklažanų patiekalų. Dėkui!!!