2008-10-04

Šokoladiniai triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais


Šiuos Oliverio triufelius gaminau jau senokai, tačiau tik dabar apsižiūrėjau, kad jie dar nepublikuoti... Taigi, taisau klaidą ir tempiu juos į dienos šviesą. Saldiniai gaunasi labai skanūs, glotnų šokoladinį skonį labai pagyvina karamelinis riešutų griliažas, o paragavus vieno, ranka nevalingai siekia kito, dar vieno, ir dar...

Reikės:
450 g juodo šokolado (70-80% ),
400 g cukraus,
8-9 VŠ vandens,
200g lazdyno riešutų be luobelės,
280 ml grietinėlės.

Gaminimas:
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis. Suberti į karamelę riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti kombaine į triufelius. Grietinėlę pilti į ištirpusį šokoladą, išmaišyti, sudėti griliažo trupinius, išmaišyti. Masę padėtį į šaldytuvą, kad atauštų. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade ir riešutų trupiniuose...

Komentarų nėra: