2008-10-11

Vyšniniai "Šaltanosiai"

Visą šią savaitę teko maitintis viešbutiniais pusryčiais, todėl, dar negrįžusi namo, žinojau, kad savaitgaliui noriu kažko ypatingo, naminio ir skanaus... Idėja atėjo visai netikėtai šįryt! (Ne veltui sakoma - rytas protingesnis už vakarą... ;-)) Jau dabar įsivaizduoju, kaip ryte valgysim šiuos šaltanosiukus užsigeriant šviežiai maltų pupelių kava... Mmmm...

Reikės:
Kvietinių miltų,
Vandens,
Druskos
Įdarui:
Vyšnių,
Cukraus pagal skonį,
Kukurūzų krakmolo.

Gaminimas:
Į miltus įberkite druskos ir viską, maišant užplikykite ką tik užvirusiu vandeniu. Vandens kiekį reikia tiesiog pajausti. Labai daug nepilti, nes tešla neturi būti šlapia, turi likti ir sausų miltų, kurie minkant tešlos rutulį bus sugerti. Jei minkant jaučiasi, kad tešla šlapia, reikia įberti daugiau miltų. Gautą minkštą, bet nelimpantį prie rankų tešlos gabalą suvynioti į plėvelę ir palikti valandai. Po to tešlą ne per plonai iškočioti ant stalo (tokią plikytą tešlą labai malonu kočioti, nes ji minkšta ir nelimpa) ir stikline išpjauti skritulius. Į kiekvieno skritulio vidų dėti vyšnių sumaišytų su cukrumi ir trupučiu kukurūzų krakmolo (kad sugertų išsiskyrusį skystį) ir gerai užspaudyti kraštus. Šiame etape šaltanosius galima arba mesti į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu, arba sušaldyti "vienai gražiai dienai"... Mūsiškė "graži diena" bus jau rytoj. ;-)

5 komentarai:

Forelle rašė...

Jau taip užsimaniau, eisiu pasigaminti ir aš, tik su šaldytom mėlynėm :)

Vilma rašė...

Tikrai rekomenduoju, nes pusryčiai buvo fantastiški! ;-)

Anonimiškas rašė...

Oi kaip skanu turetu buti! Noriu noriu noriu! Tik va uogu neturiu jokiu.. ir ryte laiko nebus.. matyt teks palaukti..

Unknown rašė...

Neturint uogų, labai skanu su bulvių koše :)
O šiaip, tai fantastiški šaltanosiai :)

Vilma rašė...

--> garbanei: aš irgi neturėjau uogų, bet nuėjau į PC ir nusipirkau šaldytų vyšnių. ;-) Ir laiko ryte taip pat neturėjau, todėl gaminau iš vakaro ir užšaldžiau. Taigi, jei tik nori, vadinasi - reikia! ;-)

---> ritai: Su bulvių koše labai labai skanu! Vaikystėje tėvai vakarienei gamindavo, tik į grūstas bulves įmaišydavo su svogūnais pakepinto kumpio - valgant su grietine liežuvį galima praryti! Tik tiek, kad su uogom visai kita koncepcija. :-)
Šiaip dėl įdarų galima improvizuoti - mano tėtis gamina ir su troškintais raugintais kopūstais, ir su žuvimi, ir su varške, aišku ir mėsa... Viskas labai skanu! :-)Žinau, kad kiti daro su obuoliais, aguonomis, grybais, moliūgais... bet aš dar nesu tokių ragavusi. :-P Jei pabandysit - brūkštelėkit atsiliepimus. ;-)