2008-11-10

Kalėdinis vaisių pyragas

Visiems naujiems šio BLOG'o skaitytojams noriu papasakoti, kad kas metai Kalėdoms kepu ypatingą pyragą... Ypatingą tuo, kad jis kepamas iš anksto ir 2 mėnesius brandinamas, kad įgytų nuostabų aromatą ir tikrąjį skonį. Kai pirmą kartą jį paskelbiau savo senuosiuose receptuose (www.blogas.lt/vifsla), sulaukiau daug klausimų ar tikrai nesuges, nesupelys, nesurūgs?.. Visi kurie bandė, tikrai nesiskundė, kad nesigavo. Bėda tik ta, kad ne visi Kalėdų sulaukė - taip apsvaigino tas Kalėdinis cinamono, apelsino, citrinos žievelių kvapas susimaišęs su vaisių aromatu... :-) Taigi, kol dar ne vėlu, siūlau visiems pradėti ruoštis šventėms.
Savo Kalėdinį pyragą kepu dabar. Gaminau iš pilnos porcijos - iš pusės padariau keksiukus, kurie iškepė per pusvalandį, o likusi dalis- pyragas, kuris vis dar labai gražiai kepa... Kasmet jis būna vis kitoks, nes naudoju skirtingus vaisius. Šiemet jis kimšte prikimštas geltonųjų ir tamsiųjų razinų, slyvų, abrikosų, džiovintų spanguolių bei vyšnių ir praturtintas kapotais migdolais... Jau nuo šiandien man prasideda Kalėdų laukimas! :-)

Reikės:
450g sviesto,
400g rudojo cukraus,
9 kiaušinių,
1 AŠ kepimo miltelių,
1 apelsino sulčių,
1 citrinos sulčių,
4 stiklinių miltų,
900g šviesių razinų,
900g tamsių besėklių razinų,
200g džiovintų datulių,
200g džiovintų figų,
220g migdolų,
250g cukruotų vyšnių,
1 citrinos nutarkuota žievelė,
1 apelsino nutarkuota žievelė.

Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Formą ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi. Vis plakant po vieną sudėti kiaušinius, supilti apelsino ir citrinos sultis, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėti susmulkintus džiovintus vaisius ir kitus priedus. Tešlą sudėti į paruoštą formą ir kepti 2 valandas. Iškepusį pyragą PILNAI atvėsinti, sandariai suvynioti į foliją ir įdėti į maišelį. Saugoti kambario temperatūroje 2 mėnesius, mažų mažiausiai - 2 savaites.

Anksčiau pyragą kepdavau ant grotelių orkaitės viduryje, šiemet nusprendžiau nuleisti žemiau, kad viršus ne taip greitai ruduotų. Ir tikrai - pirmą kartą net neprireikė folijos viršui pridengti kol iškeps...
Keksiukai "neapiforminti" fotosesijai, nes nieko negaliu su jais daryti iki Kalėdų. Kai atšals, sandariai suvyniosiu į foliją ir paslėpsiu į tolimiausią spintelės kampą nuo smalsuolių, nes jau šiandien išgirdau klausimą "O keksiukus šiandien valgysim?.." :-)

63 komentarai:

Živilė rašė...

Išsaugojusi senojo blog'o recptą ir tikrai šiais metais darysiu, nes taip suviliojo atsiliepimai, kad negalėjau atsispirti pagundai pabandyti. Jau gal šį savaitgalį reiktų ruoštis didžiajam įvykiui... :)))

Vilma rašė...

Tikrai tikrai verta išbandyti. Aš pati kai kepiau pirmą kartą prieš tris metus gana skeptiškai žiūrėjau, bet labai teigiami visų ragavusiųjų atsiliepimai pavertė šį pyragą mano tradiciniu. Visi namiškiai jau klausinėja "Ar bus šiemet?.." :-) jau beveik lapkričio vidurys, tad verta pradėti, nes kuo ilgiau pyragas išstovės, tuo skanesnis bus. :-)

Anonimiškas rašė...

Man net pro monitoriu kvepia Kaledomis :)Is tiesu jau susirasiau visus ingredientus ir savaitgali kepsiu pyraga - labai saunia minti pametejai apie keksiuku forma :) Sakau, bandysiu pradzioj kepti pilna versija saviskiams, o paskui dar 0.5 porcijos lauktuvems i Anglija ant Nauju metu...Jau kazkaip matau, kad pyragas bus ismaudytas sloves spinduliuose - kad tik nesugandinciau :D

rūtuliukas rašė...

praeitais metais bandžiau šį gėrį išsikept. Ir mintyse ne kartą padėkojau tau - šaunus dalykas. Jau ruošiuos kepti ir šioms Kalėdoms.

Vilma rašė...

Sėkmės visiems kepant ir šiemet! Linkiu paeksperimentuoti su džiovintais vaisiais ir atrasti naujų skonių. ;-)

Anonimiškas rašė...

Tikrai bandysiu. Tik kur gauti dziovintu juoduju serbentu? Kazkaip PC nesu maciusi :( Ar cia jau reikejo pradeti ruostis vasara :)
O kuo geriausiai galima butu juos pakeisti, jei kartais negauciau. Kazkaip pirma karta nelabai norisi ekspermentuoti

Vilma rašė...

---> bandysiu
Na, juodųjų serbentų ir aš niekur nesu mačiusi, todėl vaisius dedu savo nuožiūra. Laikausi taisyklės visuomet rašyti originalų receptą, o paskui papasakoti savo pakeitimus, todėl serbentai čia ir figūruoja. ;-) Manau, drąsiai gali juos keisti džiovintomis spanguolėmis - panašus dalykas. Dėl vaisių - rekomenduoju didžiąją dalį naudoti natūralių nesaldytų, t.y. tokių kaip slyvos, abrikosai, razinos, figos ir pan., o ne papajų kubelius, ananasus, melionus ir pan. Pastarieji virti cukraus sirupe, todėl yra labai saldūs ir sausi - dėl to pyragui gali pritrūkti drėgmės ir jis gausis sausokas. Vienas kitas, aišku, nepamaišys... ;-)Šiemet aš dėjau: tamsias ir geltonas razinas, slyvas, abrikosus, džiovintas spanguoles ir truputį vyšnių, bei migdolus. Žievelę dėjau ne tik citrinos, bet ir apelsino - kadangi šiaip ar taip jau reikėjo jį spausti dėl sulčių, tai "išspaudžiau" iš jo viską, kas įmanoma. :-)
Turėtų viskas pavykti. Didžiausias iššūkis, kiek visiems tenka susidurti - kepimas. Reikia kepti ilgai, tad svarbu, kad nepradėtų greitai ruduoti viršus. Čia dujinių orkaičių bėda. Bet, jei reikia, pridengus folija, viskas ok gaunasi. Sėkmės! Laikau kumščius, kad visiems pavyktų! :-)

Anonimiškas rašė...

Dar klausimelis (geda :( ), o spanguoliu dziovintu buna pirkti?

Vilma rašė...

Taip, būna beveik visuose didesniuose PC. Pati pirkau ir į savo pyragą dėjau. ;-)bet aš jų dėjau ne 900 g kiek reikėjo serbentų, bet kokius 200 g. Vietoje sermentų kroviau slyvas ir abrikosus. Svarbiausia, kad bendra vaisių masė atitiktų, o ką jau ten dėsi - skonio reikalas. Praktika rodo, kad skanūs visokie deriniai. :-)

Irma rašė...

Būtinai bandysiu :)

Anonimiškas rašė...

Noriu pasidžiaugti, kad vakar kepiau du pyragus iš pilnos šios formos recepto, o šiandien kepa dar vienas iš pusinės. Vakar pavyko sėkmingai - žiūrėsim, koks bus skonis. Vakarykščių vaisiai: razinos, slyvos, abrikosai, braškės..Šiandieniniame braškes pakeitė spanguolės. Jau kvepia, laukiu nesulaukiu pirmosios degustacijos Kalėdų rytą. Dėkui už šaunų receptą ;)

Vilma rašė...

---> nr
Į sveikatą! Labai džiaugiuosi, kai ir kitiems pavyksta gauti gerą rezultatą. :-) Kantrybės laukiant Kalėdų! ;-)

pievauja rašė...

norėjau paklausti - Demerera cukrus ir yra rudasis ar reikėtų pasiieškoti kito?

Vilma rašė...

---> pievauja,
Taip, Demerara cukrus yra rudasis ir aš naudoju būtent jį. Ne LT yra ir kitokio rudojo cukraus, pvz. Muscovado, kuris irgi galbūt tiktų, nes recepte buvo nenurodyta koks cukrus konkrečiai. LT esu mačiusi tik Demerera ir jis kuo puikiausiai tinka. Beje, pirmaisiais metais kepiau išvis su baltuoju ir vistiek buvo skanu. ;-)

Anonimiškas rašė...

Ačių už šį receptą;) Regis, puikiai gavosi.Man kepe 2h15min, bet puikiai iškepė, neapdegė.Tik problema, kad niekaip neatplėšiau savo pyrago nuo apatinės skardos(kepiau apvalioje formoje, kurioje nusiema kraštai), teko suvynioti viską kartu.Labai bijau, kad nesupelytu, vis dėlto dar visas mėnuo.Na o iš likusios tešlos irgi iškepiau 2 keksus, vieną jau paragavome.Dieviškas sodrumas ir įsiminamas skonis:D

Vilma rašė...

---> anonimiškas
Na va kaip šaunu, kad viskas pavyko ir, svarbiausia - patiko! Keista, kad pyragas prilipo. o formą buvo patepta sviestu ir pabarstyta miltais? Pats pyragas nėra trapus, tai gal reikėjo pabandyti užkišti ilgą peilį ir būtų atšokęs? Aš taip pat kepu išardomoje formoje, kad būtų lengviau ištraukti, tai problemų dėl to dar neturėjau. ;-) Dėl suvyniojimo su skarda, tikiuosi nieko blogo neatsitiks, kad tik metalinio skonio neįgytų. ;-)

Anonimiškas rašė...

Sveiki,ruosiuosi ir as issikepti si pyragas is puses porcijos,tik norejau paklausti ar galima naudoti margarina vietoj sviesto (turiu ta specialu kepiniams 'eve')?Ir kiek ml turi buti stiklineje?nes mano stikline yra 200ml.

Vilma rašė...

---> anonimas
Sviesto keisti margarinu nerekomenduočiau, pirmiausia dėl skonio, o antra - pyragas skirtas ilgam laikymui, tad neaišku, kas vyks su margarinu per šį laiką - gal apkars, gal pelys. Geriau nerizikuokite. ;-)

Anonimiškas rašė...

ech,jau ir iskepiau vakar su margarinu..:/ viskas kepe gerai,suvyniojau ir padejau iki kaledu,nu ziuresim,jei kai valgysim bus neskanus ar supelyjes zinosiu,kad margarino kalte.:D

Vilma rašė...

---> anonimas
Nuoširdžiai tikiuosi, kad mano įtarimai dėl margarino nepasiteisins ir pyragas gausis puikus! :-)

Anonimiškas rašė...

Sveika Vilma,
norėjau paklausti kokio maždaug svorio išeina pyragas. Jau vien razinų ir serbentų po 900g, tai turėtų būti nemažas. Turiu standartinę apvalią formą nuimamais kraštais - na tokią nelabai didelę. Matyt reikėtų atitinkamai mažinti produktų kiekį. Labai susižavėjau pyrago aaprašymu ir atsiliepimais. Norėčiau pabandyti!

Vilma rašė...

--> anonimiškas
Labas, džiaugiuosi, kad sudomino pyragiukas. :-) Tikrai jau reikia su juo paskubėti, kitaip tik Velykoms bus. :-)
Pusės porcijos yra kaip tik 24 cm skersmens išardomai formai. Tuomet pyrago aukštis, plotis ir visa kita labai gerai derinasi su kepimo laiku, pyragas gaunasis ne per plonas, ne per storas, nesudegęs ir t.t.
Tai, manyčiau, pagal tai gali orientuotis, kiek tešlos imti. :-)

Anonimiškas rašė...

Nu va ir vel as rasau,siandien jau prapjovem si pyraga,tikrai sotus ir gan saldus,bet skanus ir margarinas nieko nepagadino,nei vieno pelesio ar dar ko. :) kita karta ipilciau daugiau citrinos ir apelsino sulciu,kad butu daugiau rugsteles ir gal sulaistyciau kokiu brendziu,nes labai tiktu.Dar karta dekoju uz si puiku recepta.;)

Vilma rašė...

--> anonimiškas
labai džiaugiuosi, kad ir su margarinu gavosi skanu ir patiko! Kad saldus - nieko nustabaus, juk tiek džiovintų vaisių... ;-) Vieną kartą paragavus, kitamet bus galima labiau adaptuoti savo skoniui. Dėl brendžio - ir aš pagalvojau, kad kitąmet bandysiu sulaistyti, nes, kiek domėjausi, beveik visus tokio tipo pyragus arba sulaisto brendžiu, arba prieš kepant pyragą, vaisius parą jame mirko. Mano šiemetinis gavosi skaniausias iš visų anksčiau keptų, todėl priėjau išvados, kad man ir maniškiams labiausiai patinka kai daugiausia slyvų, abrikosų, spanguolių ir riešutų... ;-)

pievauja rašė...

Vilma, nuostabus pyragas! Pastovėjęs pusantro mėnesio gavosi drėgnas, vientisas. Niam, pirštus galima nusigraužti. Kitų Kalėdų bus sunku laukti :)

Linkiu kitais metais Jums dar daugiau skanių eksperimentų ir entuziazmo virtuvėje!

Vilma rašė...

--> Pievauja
Ačiū už linkėjimus! Labai malonu girdėti, kad pyragas šitaip patiko. Pati dar turiu kelis keksiukus, tai kai baigsis švenčių bumas ramiai pasimėgausiu.. ;-)

Anonimiškas rašė...

Aciu uz recepta. Kadangi esu naujoke virtuveje, tai dariau viska tiksliai pagal recepta (isskyrus juoduosius serbentus keiciau pagal jusu rekomendacijas). Gavosi labai skanus pyragas :-). Net anyta valge ir gyre (siaip ji saldumynu nemegeja).
Skaniu atejusiu metu! :-)

Anonimiškas rašė...

Klausimelis: apelsinu, citrinu sulciu kiek pilti?

Anonimiškas rašė...

Sveiki, vakare kepiau šį pyragą. Deja, išlaikiau tik valandą orkaitėj (orkaitė dujinė - visą laiką kepė ant minimumo). Ogi žiūriu, kai kas minite kad galima buvo folija dangstyti, o aš pamačiusi ruduojantį viršų, paskubėjau išimti. Įbedžiau degtuką į tešlą buvo sausas. Tai gal visgi iškepė? Kuo maniškis skirsis nuo jūsiškių?..

Vilma rašė...

Anonimui I --> išspausti sultis iš apelsino - kiek jų bus, tiek ir supilti. Lygiai taip pat su citrina.

Anonimui II --> Jeigu pagaliukas sausas, tai pyragas gal ir iškepė - juk jame labai mažai tešlos. Bet aš manau, kad ilgas kepimas reikalingas tam, kad džiovinti vaisiai gerai iškeptų ir išleistų daug sulčių, kurios drėkins pyragą jo brendimo metu. Trumpai pakepus, jie gali nespėti tinkamai suminkštėti. Tad skirtumas bus toks, kad pyragas gali likti sausokas. Bet nebūtinai, tad lauksiu komentaro po švenčių, kaip pavyko. :)

Unknown rašė...

norejau paklausti ar labai iskyla pyragas-ta prasme kiek skardos uzpildyti? mano skarda apvali,28skermens-ar tilps tesla is visu nurodytu produktu joje?

Vilma rašė...

Dovile, pyragas pakyla, bet nedaug. Tačiau visas tešlos kiekis nurodytas recepte paprasčiausiai netilps į vieną formą. Reikia dviejų. Pernai iš šio kiekio man gavosi 28 cm skersmens pyragas (iki pat viršaus) ir 12 keksiukų. Pusė porcijos Tavo formai bus kaip tik. ;)

dzhina rašė...

o kada galima butu sulaistyti brendziu? turiu jau iskepta, ar dabar butu galima ar pries paduodant ant stalo? o kuom butu galima pakeisti brendi? ar pvz viskis tiktu? :)
Aciu:)

Vilma rašė...

Dzhina, šiame recepte brendžio nėra, tad tiksliai negaliu pasakyti, bet aš laistyčiau ką tik iškepusi, ataušintą, prieš suvyniojimą - kad kvapas geriau susigertų, o stiprus alkoholio skonis išblėstų. Sulaisčius prieš patiekimą, labai jausis spiritas.
Dėl viskio... aš nenaudočiau, nes jis neturi tokio aromato kaip brendis arba konjakas. Neturint nei vieno, nei kito, laistyčiau romu.
Bet galiu užtikrinti, kad ir niekuo nesulaisčius pyragas labai skanus. ;-)

Algirdas ir Julija rašė...

sveiki, nagi išbandyta. ragavome pyragą, kuris kepė tik 1 val. pjaustant gana trupėjo, taigi įtariu, kad visgi nebuvo išleistos visos sultys ir nesigavo vientisas kepinys. vienok pyragas buvo greit suvalgytas, nes tikrai skanus daiktas. kitąkart dėsiu mažiau slyvų, daugiau riešutų ir būtinai brendžio. būtinai.:)

dzhina rašė...

Aciu uz fantastisko pyrago recepta!!! Nuo siol jis taps mano tradiciniu kalediniu pyragu:) Prisipazinsiu kad ji (tiksliau juos, nes kepiau 2 pyragus po puse porcijos dviems kaledu dienoms)kepiau likus 7-6 dienoms iki Kaledu... iskepusi po keliu dienu sulaisciau Alitos brendziu (nepagailejau, ant dvieju pyragu supyliau puse butelio:)mmm...skanumelis pyragu, labai mazai trupejo, kvapnus, aromatingas, tik kita karta desiu kokiu 3 citrinu zieveles:) Vyras net neleido ideti i darba jam kolegoms pavaisinti, sako, kad pats suvalgys (nors siaip jis nemegsta saldumynu) Dar karta Aciu didelis uz recepta :)))

Jurga rašė...

Vilma, išbandžiau tavąjį pyragą. Pavyko neblogai, bet labai trupėjo. Ar taip turi būti? O tu šiais metais kepei? Gal foto įdėsi, jei turi ką.

Vilma rašė...

Algirdai ir Julija, dzhina, Jurga, labai džiaugiuosi, kad pyragas patiko!
Dėl trupėjimo - jis trapokas, bet ne itin - galėdavau supjaustyti gana plonai. Manau, kad tai priklauso nuo to, kaip smulkiai supjaustyti vaisiai - kuo stambesni gabaliukai, tuo labiau trupa. Smulkesni geriau įsikomponuoja į masę. ;-)
Jurga, šiemet nekepiau - po trijų metų iš eilės norėjau padaryti pertrauką.

dzhina rašė...

as jau vakar 2 pyragus iskepiau:) dabar belieka kaledu sulaukti...:)

Giedre rašė...

Ir as pagaliau iskepiau, suviniojau, laukiu Kaledu ir.... nervuojuosi, nes, matyt, pagailejau popieriaus kepant ir per formos sonus isbego sviestas (tikiuosi ne visas). tai vat ir nezinau,ar nebus jis nuo to prastesnis ar bus ji galima valgyti. Sedziu ir galvoju, gal dar kita kept? O siaip, tai labai aciu uz puiku recepta!

Vilma rašė...

Dzhina, linkiu kantrybės. :)

Giedre, visas sviestas tikrai neišbėgo, manau, gali ramiai laukti Kalėdų. Neabejoju, kad pyragas bus puikus. :)

Siga rašė...

as tik nesuprantu - o kam tepti sviestu forma, jei po to vis tiek kepimo popieriu desim? ka duoda sviestas?

Vilma rašė...

Siga, labai daug kur esu mačiusi, kad net prieš dedant popierių reikia patepti sviestu. Aš naudoju silikonu padengtą kepimo popierių prie kurio tikrai niekas nelimpa, bet esu turėjusi ir tokio, kuris prilipdavo siaubingai - tokiems, manau, sviestas ir reikalingas.

Monika rašė...

Gal galetumet pasakyti kokiose skardose jus kepate si pyraga, kokio jos dydzio? Galvoju, tos, kurios parsiduoda kartu su orkaitem, labai jau zemos.... ? Ir dar vienas klausimas - ar vaisiu nereikia pamirkyti pries dedant i tesla?

Anonimiškas rašė...

O migdolus smulkintus det ar jie taip pat suminksteja? :)

Vilma rašė...

Monika, plokščioje orkaitės skardoje pyrago neiškepsi. Pusė porcijos telpa į 28 cm išardomą apvalią formą arba didelę stačiakampę keksinę.
Vaisių mirkyti nereikia, bet aš juos visada nuplaunu.

Anonimiške, aš riešutus pasmulkinu, kad jie geriau įsikomponuotų į tešlą ir pyragas lengviau pjaustytųsi. Viską geriau pjaustyti kuo smulkiau, tada pyragas gausis vienalytis.

Anonimiškas rašė...

Vilmut, aciu uz atsakyma del riesutu. O kokiu citrinu ir apelsinu zieveles naudoji? Parduotuviniu? Gal kaip spec paruost, kad nebebutu chemijos? :)

Vilma rašė...

Parduotuvinių... gerai nuplaunu karštu vandeniu ir nutarkuoju. Kadangi nepiktnaudžiauju tomis žievelėmis, nemanau, kad kartą metuose pakenks. ;)

Aušra rašė...

Ir aš noriu ekspertės nuomonės. Kaip manai, o jei tavajam pyrage dalį cukraus pakeisčiau medumi ir pridėjus papildomai meduolinių prieskonių paversčiau jį vaisiniu meduoliu? Ir dar kažin, ar nesugadinčiau, jei įdėčiau šaldytų juodųjų serbentų ir spanguolių?

Vilma rašė...

Sveika, Ausrra! Dėl medaus ir prieskonių rizikuočiau, nes meduoliai ilgai laikosi, tačiau dėl šaldytų uogų tikrai ne - per daug rūgšties ir sulčių, bijau, kad pyragas gali paprasčiausiai surūgti. Arba padaryk taip - užmaišyk tešlą, atidėk mažą gabaliuką į kurį įmaišyk šaldytų uogų ir iškepk atskirą mažą pyragiuką - pažiūrėk kas gausis. Taip nerizikuosi visu pyragu, o mažo keksiuko eksperimento vardan negaila. ;)

Aušra rašė...

Ačiū, Vilma, panašiai ir man atrodo. Jei gausis kas gero, parašysiu vėjo gūsiuose. :)

Vilma rašė...

Ausrra, palik komentarą bet kokiu atveju, kad ir kiti žinotų. :)

julė rašė...

Žinokis, liūdesys. Šian pradariau žvilgterėti į savo prieš mėnesiuką keptą pyragą - ogi supelijęs iki negaliu. Teko ašaromis aplaistyti ir išmesti. Vajei, ir ką dariau ne taip?? Ar gali būti dėl to, kad vaisius vaneny mirkiau - gal per daug drėgmės išleido?

Anonimiškas rašė...

Va, va, Jule, ir man tas pats... abudu pyragai, nes du dariau, supelyjo, bet spejom kazkiek pavalgyto, mat tik pradejo pelyti. :(((

Vilma rašė...

Jule, anonimiške, neįsivaizduoju kodėl taip gavosi. Mano priešpaskutinis puikiai laikėsi iki Velykų... Ir šiemetinis gavosi super sultingas ir skanus, be jokių pelėjimo požymių.
Gal tikrai dėl vaisių mirkymo arba džiovinti vaisiai parduotuvėje buvo užkrėsti pelėsiu.

Anonimiškas rašė...

kokio dydžio stiklinė 200 ml ar 250 ml?

Vilma rašė...

Anonimiškam --> stiklinė 250 ml.

Anonimiškas rašė...

O jūs, Vilma, asmeniškai džiovintus vaisius perliejat karštu vandeniu ar ne? alkoholį naudojat ar ne?

Anonimiškas rašė...

Jau radau senajame bloge ats. :)

# Vilma rašė:
2010-12-03 15:01
"Kepėja, plaunu visada. Pjaustomi vaisiai nudžiūsta ant lentelės, o smulkūs spėja apdžiūti kol kitus pjaustau. Žodžiu, specialiai nelaukiu, bet varvantys jie tikrai nebūna."

Anonimiškas rašė...

Sakykit, kiek keksiukų jums gavosi iš pusės porcijos?

Vilma rašė...

Iš pusės porcijos man gavosi 12 keksiukų. Tešla beveik nekyla, todėl į keksiukų formeles galima krauti su kaupu.

Unknown rašė...

sveiki ar pistacijos tiktu i si pyraga?

Vilma rašė...

Aš nedėčiau, nes pistacija - nuostabus riešutas, kurio skonio norėtųsi dominuojančio, o čia jis dingtų tarp razinų.