2008-11-29

Kepta skumbrė su panzanella salotomis


Pirmą kartą pamačiau pirkti šviežios skumbrės, tad nieko nelaukusi nusipirkau ir iš karto išbandžiau seniai nusižiūrėtą receptą iš Sauliaus svetainės (http://www.manovirtuve.com/receptas/karsti/skumbre%20su%20panzanella.html). Patiekalas labai skanus - skumbrė atsiskleidė visu skoniu, nes buvo tiesiog iškepta alyvuogių aliejuje be jokių priedų, o gaivios salotos puikiai derėjo prie žuvies! Salotas, kaip Saulius ir rekomendavo, porą valandų palaikiau šaldytuve. Vienintelis mano pakeitimas - vietoje šviežių bazilikų, kadangi jų neturėjau, į salotų užpilą įdėjau šaukštą pesto padažo, todėl aliejaus įpyliau vienu šaukštu mažiau, visa kita - pagal receptą.

Reikės:
Skumbrės filė (bent jau 2 filė vienam asmeniui),
Druskos, pipirų,
Aliejaus kepimui.
Panzanella salotoms:
Ciabatta duonos, supjaustytos gabaliukais,
100-200g nedidelių pomidorų,
2-3 šaukštų žalių alyvuogių,
1 vidutinio dydžio raudono svogūno,
saujos susmulkinto baziliko lapų
druskos, pipirų,
3 šaukštų alyvų aliejaus,
3 šaukštų balto vyno acto.

Gaminimas:
Paruoškite salotas: sumaišykite visus ingredientus, uždenkite ir palikite pastovėti.
Ant vidutinės aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
Pabarstykite skumbrės filė druska bei pipirais ir dėkite oda žemyn į keptuvę. Kepkite 2-3 minutes, apverskite, pakepkite dar 1 min ir nuimkite nuo ugnies.
Patiekite skumbrę su Panzanella salotomis.

2 komentarai:

Monkey rašė...

Atrodo skaniai. Skumbre daznai nuvertinta zuvis, nors ir pigi, ir skani (bent jau pas mus)

Vilma rašė...

Skanu ir buvo... ;-)Tiesą pasakius, šviežios skumbrės ragavau pirmą kartą, nes niekada nerasdavau pirkti. Bet žuvis labai patiko! Skiriasi nuo man įprastų žuvų: menkės, plekšnės, pangasijos, jūrų lydekos ir kt. Net kepant kvapas kitoks buvo. Kaina vidutinė - 20 Lt/kg.