2008-11-18

Vengriška pupelių ir raugintų kopūstų sriuba

Pagaliau ir aš prisijungiu prie 52 skaniųjų savaičių (http://savaites.blogspot.com/). Tiesa, tema buvo staigmena, nes eidama į svetainę ieškoti savaitės produkto, tikėjausi "daikto". Pirma mintis atėjusi į galvą apie vengrų virtuvę buvo - guliašas. Bet šį neseniai gaminau, tad puoliau į internetą ieškoti kitų receptų. Rinkausi tai, ką galiu pagaminti greitai bei lengvai vakarienei, taigi, ši sriuba praėjo visus pasirinkimo kriterijus. :-) Gaminau supaprastintą variantą, t.y. pupelių neviriau, o naudojau konservuotas savo sultyse, o vietoje sultinio panaudojau vandenį su hm... kubeliu jautienos sultinio. Tris kartus skaičiau receptą, nes negalėjau patikėti, kad nėra bulvių anei morkų (nuo vaikystės esu pratusi prie mamos sriubos, kuri yra "lengvai" kitokia :-)), bet kadangi jos tikrai recepte nefigūravo, tai nuo savęs jų ir nedėjau, kad autentikos nesugadinti... Pirmą kartą valgiau tokią sriubą su grietine, kaip nurodyta, bet ji visai tiko. Rezultatas - skani, kumpeliu kvepianti sriuba, kuri dar bus gaminama. Beje, bulvių ten visai netrūko... ;-)

Sriubai reikės:
1 puodelio virtų pupelių,
2 VŠ aliejaus,
250 g rūkyto kumpio,
3 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
2 L jautienos sultinio,
2 AŠ Vengriškos paprikos miltelių,
3 puodeliai raugintų kopūstų,
Druskos ir pipirų pagal skonį,
Grietinės - patiekiant.

Gaminimas:
Puode užvirinti jautienos sultinį.
Aliejuje apkepti supjaustytą kumpį, susmulkintus svogūnus ir sukapotą česnaką. Pabarstyti paprikos milteliais.
Į užvirusį sultinį sudėti raugintus kopūstus ir visą keptuvės turinį. Pavirti 15 min.
Tada sudėti pupeles, sriubą pasūdyti, įmesti kelis pipirų žirnelius ir pavirti dar 10 min. Nuėmus nuo ugnies leisti dar truputį pastovėti ir tiekti su trupučiu grietinės.
Labai skanu su balta duona!

Komentarų nėra: