2008-11-09

Vištienos Sauté

Patinka man keliauti. Pamatai daug naujo, įdomaus, gali susipažinti su įvairiomis kultūromis. Tai antras mano pomėgis, neskaitant kulinarijos. Kartais keliauti tenka ne tik dėl malonumo, bet ir darbo reikalais. Tokiu atveju miestų praktiškai nepamatau, bet paragauti vietinio maisto visuomet tenka. Šis patiekalas, kurį šiandien atnešu, buvo paragautas viename Turkijos restorane. Šalia sėdėjusi kolegė turkė patvirtino, kad tikrai autentiškas. Šis vištienos Sauté gaminasi neįtikėtinai paprastai, bet yra labai labai skanus. Taigi, praktiškai be jokių pastangų ir jūs galite psimėgauti Turkijos dvasia šaltą lapkričio dieną... :-) Kadangi patiekalo sudėtis buvo įvertinta tik kokybiškai, tikslių proporcijų nebus. Kita vertus, šiuo atveju jos ir nėra labai svarbios.

Reikės:
Aliejaus
Svogūnų,
Žaliųjų čili pipirų,
Vištienos filė,
druskos,
Juodųjų pipirų,
Pomidorų,
Fermentinio sūrio.

Gaminimas:
Įkaitintame aliejuje apkepti kubeliais supjaustytus svogūnus ir gabaliukais supjautytus čili pipirus. Kai svogūnai suminkštės sudėti smulkiais gabaliukais supjautytą vištieną. Pabarstyti druska bei pipirais. Maišant pakepinti, kol mėsa iškeps. Tada suberti kubeliais supjaustytus pomidorus ir dar truputį pakaitinti. Troškinį dėti į lėkštes ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Turkijoje buvo pateikta su ryžiais, tad ir aš nebeišradinėjau dviračio... ;-)

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o cili pipirus reikia su seklytemis apkepti?

Vilma rašė...

Jeigu norite aštriau, kepkite su sėklytėmis, jeigu ne taip aštriai - išimkite. Aš visada "išskrodžiu". :)