2009-01-18

Imbieriniai sausainiai

Aišku labai prajuokinsiu visus dėl to, kad jau gerokai po švenčių publikuoju tai, ką gaminau Kalėdoms, bet ką darysi - PC nelaiku sugalvojo išeiti iš rikiuotės, o man sąžinė neleidžia neįkelti į BLOG'ą šių sausainių, kurių gal 100 vnt. dekoravau cukriniu glaistu iki išnaktų... Jei būčiau nepuošusi, tai bala nematė, bet dabar per daug į juos darbo įdėta, kad viešai nepasidžiaugt... O be to - žiema dar nesibaigė, vasaros ledų sezonas neprasidėjo, tad kilus norui galima ir pakartotinai išsikept. :-)

Reikės:
2 puodeliai rupių kvietinių miltų,
0,5 puodelio baltų kvietinių miltų,
1 AŠ sodos,
125 g sviesto,
0,5 puodelio rudojo cukraus,
0,5 puodelio skysto medaus,
1 VŠ imbiero miltelių,
1 AŠ cinamono,
0,5 AŠ malto muskato.

Gaminimas:
Į dubenį persijoti visus sausus ingredientus.
Iki purumo išplakti sviestą su cukrumi. Supilti medų, suberti miltų mišinį ir suminkyti vienalytę tešlą. Suformuoti kamuolį, suvynioti jį į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą nakčiai.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 5 mm storio. Su formelėmis išspausti norimos formos sausainius, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 8-10 min, kol gražiai pagels.
Sausainius atvėsinti ant grotelių. Dekoruoti cukriniu galaistu kai pilnai atauš.

P.S. Mano cukrinis glaistas pat elementariausiais: cukraus pudra+vanduo.

6 komentarai:

Puanc rašė...

Geriau vėliau negu niekada. Puiku, kad ištraukei į dienos šviesą imbierinukus. Jaučiu jų kvapą ir skonį, nors šventės jau praėjo. O glaistą tokį ir aš naudojau sausainiams. Tik citrinos sulčių dar šliūkštelėjau, dėl rūgštelės. Labai gardu.

rūtuliukas rašė...

taip, šitie mieli inbierinukai pareikalavo daug laiko ir iš manęs, labai jau knietėjo išdažyt visus. Bet verta buvo.
Matosi, kad verta buvo ir pas tave. Šauniai atrodo :)

Vilma rašė...

Glazūruoti buvo tikrai verta! Iš pradžių maniau, kad pagražinsiu tik kelis - tuos kurie bus ant viršaus, bet kai pradėjau ir pamačiau kokie baisuliukai neglaistyti, pagražinau visus. :-) Gražių ir skonis 100 kartų geresnis, nes pusę malonumo gauni valgydamas juos akimis ir nosimi, nes kvepia nuostabiai! Labai patiko rupių miltų ir rudojo cukraus skonis, jie gavosi tokie labai labai... net nežinau kaip pavadinti. :-P NATŪRALŪS! :-)

Anonimiškas rašė...

Saltinis..? Nepatingek parasyti, antraip negraziai gaunasi.. kone plagiatas.

Vilma rašė...

Netingiu! Dažniausiai nežinau... Priežastys: 1)pas mane pusė receptų ant popiergaliukų surašyti arba perfotografuoti iš knygų, kurių nė nepamenu, 2) dauguma receptų nėra gaminti identiškai pagal aprašymus, kartais tai jungtiniai deriniai (tai jau kaip ir kompiliacija - irgi blogai...), 3)receptai tam ir skelbiami, kad kiti juos išmėgintų, tad apie kokį plagijavimą kalba, jei nesikėsini į patiekalo autorystę?
Ir dar - būtent dėl tokių komentarų kai kurių nuostabių blog'ų autoriai paliko merdėti savo svetaines, nes nusibodo aiškintis ir teisintis... O neduok Dieve, jei kažkas pabandė ir neskanu buvo!..

Anonimiškas rašė...

Jei nesikesini i autoryste - uztektu taip ir parasyt: "kazkur radau, nurasiau, nepamenu". Jei neparasai - kesiniesi.

Neabejoju kad skaitai ne vien lietuviskus blogus. Ten paprastai labai aiskiai parasoma ar paties sugalvota, ar is knygos paimta, ar is keleto receptu sukomponuota. Antraip isties negrazu. Autoriniu teisiu koncepcija ne siaip sugalvota - tik lietuvaiciams ji vis dar (daznai) nesuvokiama..