Paskutiniu metu mane pagavęs nenumaldomas įkvėpimas gaminti! Ir stengiuosi maksimaliai išnaudoti savo knygas, nes toks apmaudas paėmė pasižiūrėjus į apdulkėjusią lentyną... Nedidelė mano biblioteka, gal todėl daugiausiai receptų ieškau internete. Taigi, nusprendžiau save apdovanoti - juo labiau, kad ir proga yra... todėl vakar amazone užsisakiau nei daug, nei mažai - 10 kulinarinių knygų. :) Nežinau kaip tai pavadinti - proto užtemimu, gal atvirkščiai - apšvitimu, bet džiaugiuosi kaip rublį gavusi ir nekantraudama laukiu didelio siuntinio! :)
O šiandienos vakarienė buvo iš mažos gražios knygutės BBC food serijos: 101 simple suppers. Receptai tikrai labai paprasti, lengvi ir skanūs - ideliai tinkantys vakarienei, kai nesinori po darbo terliotis ir prisikimšti pilvo nakčiai. Originaliame recepte turėjo būti pupelės, tačiau jų neturėjau, tad įdėjau avinžirnių. Salotos gavosi nuostabios! Paprastai nesu įkyri, bet šį kartą tikrai siūlau išbandyti! ;)
Reikės:
1 mažo raudonojo svogūno,
1 raudonoji paprika,
400 g skardinė pupelių,
4 VŠ paruošto vinegreto padažo (ar gatavo neturėjau, tad pasidariau savo iš alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių santykiu 3:1),
1/2 galvutės aisbergo salotų,
250 g fetos sūrio,
šviežiai grūstų juodųjų pipirų,
Šviežios itališkos duonos patiekimui.
Gaminimas:
1. Plonomis juostelėmis supjautyti svogūną ir papriką. Perplauti pupeles ir viską sudėti į didelį dubenį.
2. Užpilti Vinegreto padažu ir išmaišyti.
3. Tiesiai į dubenį sumesti suplėšytas salotas.
4. Fetos sūrį sutrupinti ir įmaišyti į salotas, pabarstyti pipirais.
5. Patiekti su šviežia duona.
6 komentarai:
Man irgi būna tokių proto užtemimų, bet kad vyras nebambėtų, dabar perku tik vieną knygą per mėnesį (kartais 2), bet nebūtinai kulinarines. Šio mėnesio knyga "The cake bible", o kokias tu užsisakei?
Man toks užtemimas pirma kartą. :) O bambėti nelabai gali, nes juk už savo pinigus perku, nebent tik draugiškai paerzinti... bet jei tai taps manija, turbūt sunerims. :D
Pagrindinės tai: Exploring taste & flavour (apie skonių derinimą kulinarijoje), Cook simple, India with passion, Classic Indian Cookery, Silver spoon, Bread: baking by hand and breadmachine, Little taste of Morocco ir dar keletas smulkesnių. Nei vienos konditerinės. :)Bet planų turiu ir daugiau...
Knygas irgi už savo pinigus perku, bet kad jau jų milijonas, o vietos nėra, tai kraunu jau bet kur, tas jį ir nervina.
Kaip matau ir apie duoną perki knygelę :) lauksim receptukų. Aš irgi apie ją ieškojau, tai nusižiūrėjau "The bread bible", turbūt bus kovo pirkinys
Forelle, tave, žiūriu, ant biblijų traukia. :D
Bet turbūt taviškis visus bambėjimus pamiršta kai ką nors skanaus pagamini, ar ne?
Dėl duonų tai aš kol kas eksperimentų stadijoje, tad nieko nededu į blog'ą. Nors vakar išbandžiau labai vykusią su avižomis ir saulėgrąžomis. ;)
Čia būtų tik antra biblija :D
O maniškis vistiek bambės, nes mano beveik visos knygos konditerinės, bet jau pasižadėjus iš visų kažką nesaldaus išbandyti.
Lauksim tavųjų duonos receptų, beje, aš irgi esu išbandžius su avižomis, rupiais kvietiniais miltais ir saulėgrąžomis, gal tą pačią? Tik nenufotografavau, bet labai skani. Vakar kepiau varškinę, jau trečią kartą, tikiuosi greit įdėti receptą
oi oi, pažįstu tuos aptemimus :) bet aš dažniau tik į wishlist susidedu, tuo ir pasibaigia.. mat man per sunku išsirinkti vieną antrą penktą :) skaičiau apie londono knygyną books for cooks, tai, spėju, manęs iš ten nė neištrauktų.. gaila tik, kad progos britijon nuvažiuoti vis nėra.
užtat naujos konditerinės-kulinarinės knygos - vienas didžių didžiausių džiaugsmų. pirmom naktim nemiegi ir vartai vartai, skaitai receptą po recepto. mm. :) nors išties kol kas manoji biblioteka labai, labai kukli.
Rašyti komentarą