2009-02-04

Varškės spurgytės

Juokinga istorija su šiomis spurgytėmis! Gimė jos tik dėl klaidos darbo kalendoriuje, nes jame įrašyta, kad vasario 5-ąją, t.y. rytoj, yra Užgavėnės! Aš, aišku, jau visus kolegas agitavau kepti blynus ir pusryčiauti darbe, jau beveik rinkomės kokios norime uogienės prie tų blynų, aš prisižadėjau varškės spurgyčių iškepti - jos juk irgi kartu su blynais per Užgavėnes vaikšto. Kolegos, aišku, nieko blogo neįtarė - kalendorius pas visus juk toks pat, jau beveik ieškojom savanorių Morės vaidmeniui... :-P Kol neatėjo gudresnė kolegė ir neišjuokė mūsų visų. Nebus rytoj Užgavėnių, bet ta spurgyčių idėja taip sužavėjo, kad nusprendžiau vis tiek kepti ir rytoj į darbą nunešti - bent taip paguosiu kolegas. :) (Save jau paguodžiau, kol jos dar šiltos buvo... ;)). Spurgencijos gavosi tokios puikios, kad jei ne pažadas kolegoms, visas būtumėm pabaigę (tiek juk ir tesigauna iš vieno pakelio varškės... :P ).

Reikės:
200 g varškės,
1 kiaušinio,
30 ml pieno (2 VŠ),
15 ml aliejaus (1 VŠ),
1 AŠ stipraus alkoholio (aš naudoju spiritą, nes jis nesuteikia jokio papildomo skonio),
2 VŠ (30 ml) cukraus,
1 VŠ (15 ml) vanilinio cukraus),
Žiupsnelis druskos,
1 VŠ (15 ml) krakmolo),
1 AŠ kepimo miltelių,
apie 100 ml miltų,
Daug aliejaus virimui.

Gaminimas:
Visus produktus sumaišyti. (Kol tą darau, užkaičiu ant viryklės aliejų, kad nereiktų paskui ilgai laukti). Šlapiomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus (jos nemažai išsipučia) ir virti įkaitintame aliejuje. Aliejus neturi būti per karštas, nes spurgos greičiau sudegs negu iškeps vidus. Išėmus, sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.

5 komentarai:

Puanc rašė...

Oi kokios skanios. Be galo mėgstu varškines spurgytes. O istorija apie su Užgavėnėm tikrai linksma. Buvo proga išsikepti skanėstą, o paskui bus proga tai pakartoti.

Egle rašė...

Paskutiniai 2 tavo įrašai privertė mane nusišypsoti, nes patys pirmieji mano įrašai irgi buvo apie varškės spurgytes (taip taip) ir salotas su grūdėta varške, špinatais ir pomidorais :)

Vilma rašė...

Taip, varškės spurgytės geras daiktas ir blogerių mėgstamos... ;) Tik receptai lengvai įvairuoja. Aš anksčiau kepdavau su grietine vietoje aliejaus ir pieno, be krakmolo, būdavo labai skanios. Bet šios - dar skanesnės! :)

Anonimiškas rašė...

Labai skanios spurgytes isejo! Aciu uz recepta.

Vilma rašė...

Džiaugiuosi, į sveikatą! ;)