2009-02-04

Vontonų sriuba

Bent jau toks originalus sriubos pavadinimas... Vontonų, aišku, neturėjau, tačiau turėjau nepilną maišelį vienos konditerijos firmos firminių koldūnų, kurie, pamaniau, puikiai čia tiks. Sriubos receptą radau knygoje, kurios gavimas mane nepaprastai nustebino! Kai prisimenu tą istoriją, apima malonus džiaugsmas, tačiau ir lengva sąžinės graužatis, nes jaučiuosi taip nepelnytai ją gavusi... Knyga apima sriubų ir karštų užkandžių receptus, yra A4 formato dydžio su nuostabiomis nuotraukomis per visą puslapį prie kiekvieno recepto. Nuotraukos tokios didelės ir tikroviškos, kad atrodo, jog prieš tave iš tiesų garuoja sriuba dubenėlyje arba makaronai lėkštėje... Sriubą užtruktų pasigaminti, jeigu gaminti viską nuo A iki Z, tačiau man tai užtruko vos 15 minučių, nes naminio vištienos sultinio visuomet turiu šaldiklyje... ;) Kaip dažnai būna, neturėjau svogūnų laiškų, tačiau vietoje jų imečiau poro... Sriuba mums labai patiko!

Reikės:
1 L Vištienos sultinio,
9 vontonai (koldūnai),
2 lapai Pekino kopūsto arba saujelė špinatų, susmulkinta,
1 maža morka, supjaustyta plonais šiaudeliais,
2 svogūnų laiškai,
Sojos padažo pagal skonį,
Petražolių lapelių.

Gaminimas:
Sultinį užvirinti, sudėti vontonus (koldūnus), daržoves ir pavirti 5 minutes. Pagardinti sojos padažu, įberti petražolių ir patiekti.

Genialiai paprasta, skanu ir, kaip nekeista, sotu!

Komentarų nėra: