2009-03-22

Kalakutienos keksiukai

Tiesiog puikus Sonatinos receptas! Viską dariau tiksliai pagal receptą ir negalėjau atsistebėti šių "keksiukų" skanumu - purūs, sultingi, minkšti ir nepaprastai skanūs. Tikrai bus dar ne kartą gaminami mūsų namuose. Beje, kaip Sonatina ir rašė, uogienės kuo daugiau, tuo skaniau. ;) Mes valgėme su spanguoliu padažu paukštienai (Marks&Spencer)... Iš nurodyto kiekio gavosi 8 normalūs "keksiukai". Labai rekomenduoju!

Reikės:
500 g maltos kalakutienos,
1 nedidelio obuolio, supjaustyto smulkiais kubeliais,
½ nedidelio svogūno, labai smulkiai supjaustyto,
½ puodelio avižinių dribsnių,
2 VŠ garstyčių,
½ AŠ džiovinto rozmarino,
½ AŠ paukštienos prieskonių,
1 AŠ druskos.

Bruknių uogienės.

Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 200º C. Sumaišyti kalakutieną, obuolį, svogūnus, avižas, garstyčias, rozmariną, paukštienos prieskonius ir druską.
Sudėti masę į keksiukų formeles (paspaudžiant) ir kepti 20 min. arba kol gražiai apkeps ir nebebus rausvi.
Patiekti su bruknėmis.

Komentarų nėra: