2009-04-05

Užkandėlė iš grybų apkepėlės


Ši užkandėlė buvo gaminama ta pačia proga kaip ir sluoksniuotos tešlos kepinukai. :) Apkepėlė man taip patiko, kad po kelių dienų kepiau ją pietums - tik ne su grybais, o kumpiu ir alyvuogėmis. Abi variacijos buvo nepadoriai skanios tiek karštos, tiek šaltos! Tokios skanios, kad jau audžiu mintį išbandyti variantus su brokoliais, su špinatais, su saulėje džiovintais pomidorais...

Reikės:
10 kiaušinių,
2 puodelių varškės,
0,5 puodelio miltų,
1 AŠ kepimo miltelių,
0,5 AŠ druskos,
300 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 indelio konservuotų pjaustytų pievagrybių,
0,5 puodelio ištirpinto sviesto,
1 VŠ žolelių mišinio (raudonėlio, petražolių ir kt.),
Česnakinės druskos,
Druskos ir pipirų.

Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Dideliame dubenyje suplakti kiaušinius, varškę, miltus, kepimo miltelius ir druską. Įmaišyti fermentinį sūrį, nusunktus grybus, sviestą ir žoleles bei kitus prieskonius.
Masę supilti į stačiakampę riebalais pateptą formą. Kepti apie 50 minučių. Iškepusį apkepą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
Patiekti karštą arba šaltą.



8 komentarai:

Egle rašė...

Oho, čia visai nemažas kepinys išeina, jei 10 kiaušinių reikia, plius dar sūrio nemažas kiekis ir visi kiti ingredientai. Vilma, kokiam čia žmonių kiekiui užtektų tiek, kad nereiktų kartoti, bet taip rimčiau užkasti (nesakau prisivalgyti)? :)

Ačiū :)

Vilma rašė...

Hm, sunku pasakyti, aš dariau iš pusės porcijos 10-12 žmonių. Pavalgyti tikrai neužteko, bet tokio tikslo ir nebuvo, kadangi tai turėjo būti tik užkandėlė prie vyno. Jei galvočiau apie rimtesnį pavalgymą, tai sakyčiau čia 5 geros porcijos - na po 2 kiaušinius kiekvienam. ;)

rūtuliukas rašė...

šaunus receptas :) ingredietai tokie "nesikandžiojantys" [išranki esu]. Norėsiu pabandyt.

Vilma rašė...

Tikiuosi, kad, kai pasiryši, patiks. ;)

Unknown rašė...

Recepta savaitgali isbandziau :-) :-) Tobulas kepinukas gavosi. Ir sveciai visi gyre :-) Supratau, kad papildomi igridientai gali buti ziauriai ivairus - as dejau saldytus baravykus ir zalius zirnelius. Skanu

Vilma rašė...

Taniag, smagu, kad patiko! Aš taip pat juo buvau sužavėta. ;) O taip skeptiškai į receptą žiūrėjau... :)))

Anonimiškas rašė...

o as isivaizdavau visai kitoki skoni,.nei kad gavosi...kazkas kaip kiausiniene..omletas..gan riebus ir trupantis...

Vilma rašė...

Anonimiške, dėl skonio neatitikimo sunku pakomentuoti, bet dėl trapumo, tai kažkas, matyt, nepavyko, nes ji tikrai lengvai ir gražiai pjaustėsi. Man nesigavo panaši į riebią kiaušinienę. :)