2009-05-12

Cukinijų ir grybų blyneliai


Labai skanūs cukinijų blyneliai su grybais, kurių receptą, drauge su puikiais atsiliepimais, radau Elžbietos tinklaraštyje. Blyneliai gaunasi minkšti ir purūs, tirpstantys burnoje! Tik recepte nurodytas kiekis gal vienam alkanam asmeniui, tad mažų mažiausiai produktų reikia dvigubai. Aš visko ėmiau 2 kartus daugiau, tačiau likau beveik alkana, nes kol bandžiau nufotografuoti, alkanas JIS pasiautėjo prie blynelių... Išvada - kitą sykį fotografavimui prisikrausiu pilną lėkštę. :) Receptą rasite čia, tačiau, dėl viso pikto, kopijuoju.

Reikės:
200 g valytos cukinijos,
100 g pievagrybių,
2 skiltelių česnako (arba tiek, kiek jums patinka)
1 mažo kiaušinio,
1 - 2 šaukštų miltų,
druskos, pipirų,
aliejus kepimui.

Gaminimas:
Cukinijas sutarkuoti vidutinio dydžio skylučių trintuve, kiek nusunkti, taip pat sutarkuoti pievagrybius ir česnaką. Sumaišyti su kiaušiniu, vienu šaukštu miltų. Jei bus labai skysta, pridėti dar miltų. Kepti mažus blynelius, patiekti su grietine.

Komentarų nėra: