2009-06-30

Granatų sirupu glaistytos šparaginės pupelės

Pirmą kartą šiemet nusipirkau šviežių šparaginių pupelių (keista, kodėl turguje visai nebuvo žalių, tik geltonos?..) ir norėjau pagaminti ką nors neįprasto. Pagooglinėjusi radau labai gerą įdėją čia. Pakeitimų praktiškai nedariau, tik pievagrybius vietoje portobello naudojau ir, kad būtų sočiau, nes gaminau vakarienei, o ne užkandžiui, ant viršaus uždėjau brinzos. Man labai patiko, bet kitą kartą pupeles apvirčiau, nes buvo lengvai žalios, net ir ilgokai pakepus... ;)

Reikės:
3 puodelių šparaginių pupelių,
Saujos pievagrybių, supjaustyti jei didesni,
Alyvuogių aliejaus,
Jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų,
Koncentruotų granatų sulčių (narsarabo) arba balzamiko acto.

Gaminimas:
Ant vidutinės ugnies aliejuje apkepti grybus ir pupeles.
Pabarstyti druska, pipirais. Pamaišyti ir kepti kol daržovės bus suminkštėjusios, bet dar traškios. Įpilti granatų sirupo tiek, kad pupelės tik pasidengtų glaistu. Sumažinti ugnį ir kepti kol suminkštės (arba kaip jums patinka).

8 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Galeciau kas vakara valgyti tokias vakarienes! Labai knieti isbandyti ta granatu sirupa ir man. O brinzos idėja, labai gera - salsvas, rugsciai-surus derinukas - mano pats megstamiausias:)

Forelle rašė...

Laukiu žalių pupelių ir išbandysiu šį receptuką. O žalių būna pirkti? Nes kiek pamenu, tai visada geltonos, mama tik žalių užaugina, o man jos daug skanesnės

Egle rašė...

Aš turguj niekad ir nesu žalių šparaginių pupelių mačiusi, visuomet tik geltonų būna. bet va, savo darže ir žalių galima išauginti, kurios tikrai skanesnės ir ne tokios sausos.

Skamba egzotiškai. O dar su brinza ;D

Vilma rašė...

Egle, man irgi žaliosios skanesnės, bet jų kažkodėl turguose nebūna.
Beje, tavosios šopska salotos mane įkvėpė pirmą kartą paragauti brinzos. Labai patiko tas sūris! ;)

Vilma rašė...

Forelle, žalių mačiau pirkti parduotuvėje, bet jos siaubingai brangios, maža saujelė 7,5 Lt ir neaišku kokio šviežumo nes atvežtinės... :/ Turguje dar neteko matyti.

Egle rašė...

Va va, o ką aš sakiau :) (Juokauju).
Dar skani ožkų pieno brinza, kurią Tymo turgelyje perku, tik sūroka labai.

Vilma rašė...

Egle, labai norėčiau ir aš Tymo turgelį dažniau aplankyti, bet, deja, po darbo ten jau nebėra ką veikti... Gal jie tuos sūriukus savaitgaliais kokiame kitame ekologiškų produktų turgelyje parduoda? Gal galėtum paklausti pardavėjų? :)

Vilma rašė...

Forelle, gal gali "išduoti" tašką kur gavai granatų sirupo? Aš jau ir Lietuvoje mačiau, RIMI padažų skyriuje... ;)