2009-07-27

Burokėlių, morkų ir kaliaropės salotos

Labai sveikuoliškos, gaivios ir skanios salotos. Darydama užpilą eksperimentavau su ingredientais. Jei tokių produktų neturite, drąsiai salotas apliekite klasikiniu alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių arba vyno acto mišiniu (3:1) - šis variantas taip pat patikrintas ir aprobuotas. ;)

Reikės:
Nevirtų burokėlių,
Morkų,
Kaliaropės,
Užpilui:
Moliūgų aliejaus,
Granatų sirupo,
Citrinos sulčių,
Slyvų padažo (clearspring).

Gaminimas:
Visas daržoves atskirai sutarkuoti šiaudeliais.
Visus padažo komponentus išplakti.
Daržoves sudėti į lėkštę ir aplieti padažu, gerai išmaišyti. Idealu, jei salotos nors truputį pastovės ir daržovės pasimarinuos.
Pastaba: juoda rupi duona prie šių salotų tiko labiau negu šviežia balta...

2 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Super vasariškų salotų idėja! Esu bandžiusi kažką panašaus su sojos padažu, bet būtinai išbandysiu ir su granatu sirupu, turėtų labai tikti.

Vilma rašė...

Man jos irgi labai patinka. Šį trio derinu su įvairiausiais užpilais ir visada būna labai skanu. :)
Granatų sirupas labai tinka!