2009-07-06

Daržovių ir kuskuso troškinys


Tokie patiekalai gimsta kai iš vakaro ruošiu pietus į darbą - tuomet nesinori gaišti laiko ir atskirai gaminti pagrindinį patiekalą, atskirai garnyrą, salotas ir t.t. Pradinė idėja buvo vegetariškas čili troškinys. Paskui pagalvojau, o su kuo aš jį valgysiu? Ir, kad nesukti galvos, nusprendžiau į troškinį įberti kuskuso... Ką galiu pasakyti... Galiu pasakyti, kad gerai nusprendžiau - buvo tikrai labai skanu ir sotu! :)
Reikės:
Aliejaus,
Svogūnų,
Morkų,
Paprikų,
Raudonųjų pupelių (konservuotų arba virtų),
Konservuotų pomidorų,
Kuskuso,
Vandens,
Mėgiamų prieskonių,
Druskos,
Šviežių petražolių.
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Svogūnus, morkas ir paprikas supjaustyti mažais kubeliais ir apkepti, kol svogūnai pasidarys skaidrūs. Tada su visu skysčiu supilti konservuotus pomidorus ir uždengus dangčiu patroškinti ant silpnos ugnies kol morkos suminkštės. Tada sudėti nusunktas konservuotas pupeles (arba tiesiog suberti virtas), pagardinti prieskoniais, pasūdyti, suberti kuskusą ir įpilti karšto vandens tiek, kad skysčio būtų dvigubai daugiau negu kuskuso. Uždengti ir troškinti toliau kol kuskusas išbrinks ir nebeliks skysčio. Įmaišyti kapotas petražoles ir tiekti.

3 komentarai:

Indrė rašė...

Vakar pavarciau ta kuskusa rankose... Pagailo 5 litu uz dezute kazkaip :D

Vilma rašė...

Indre, tos dėžutės labai ilgam užtenka ir tikrai labai skanu! Kai reikia kažko greito ir sotaus, tai kuskusas nepakeičiamas. ;)

Egle rašė...

Indre, jei nori aš tau galiu atiduot savo dėžutę. mes nelabai valgom kuskusą. man negaila.
Tiesa, prisiminiau, kad tu Kaune...