
Reikės:
Tešlai:
2 stiklinių miltų,
1 VŠ aliejaus,
80 g sviesto,
0,5 stiklinės šalto vandens.
Įdarui:
4 didelių kiaušinių,
300 ml neriebios grietinėlės,
100 g supjaustytos šoninės, lengvai apkeptos keptuvėje be riebalų,
1 ryšelis kalendrų,
sauja šalavijų lapelių (naudojau rozmariną),
100 g žirnelių,
80 g susmulkintos fetos,
Druskos, pipirų.
Gaminimas:
Labai greitai išminkyti tešlą, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve (mažiausiai 30 min.). Kiaušinius lengvai paplakti su grietinėle, sumaišyti su šonine, supjaustytomis prieskoninėmis žolelėmis ir žirneliais. Pagardinti druska ir pipirais.
Apvalią kepimo formą (25 cm skersmens) patepti sviestu. Tešlą iškočioti 0,5 cm storio lakštu ir įkloti į formą. Pabadyti šakute ir kepti 10-15 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje. Išimti iš orkaitės, supilti įdarą, pabarstyti feta. Kepti dar 25 min. Patiekti šiltą arba šaltą. Galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba supjaustyti į mažesnius gabaliukus ir patiekti kaip užkandį.
Pastabos:
Tešlą patogiausia ruošti kombaine (virtuviniame, suprantama ;).
Kepdama padą niekada nekepu jo tuščio - visuomet įkloju folijos ir priberiu pupelių. Priešingu atveju kraštai nusvyra, o dugnas išsipučia.
Prie pyrago labai tinka baltas vynas... ;)
2 komentarai:
Et, na ir skanesta tavo draugai praziopsojo:) Beje, gera alternatyva tavo saldumynu nepervertinanciam vyrui - nesaldus pyragai! Prasys tokiu dazniau, kaip manai?:)
Mmm, gera mintis! :) Šis jam labai patiko, tad sakė mielai ir kitokių nesaldžių paskanautų. O ir man pačiai nesaldūs labiau patinka... :)
Rašyti komentarą