2009-11-20

Aguročiai su tarator padažu

Super greitas ir skanus užkandis! Sukau galvą su kuo valgyti keptą agurotį ir į galvoje kažkodėl sudūzgė tarator, tarator... Tad padažas šios bulgariškos sriubos motyvais.

Reikės:
Aguročio (tinka ir cukinija),
Alyvuogių aliejaus,
Tiršto natūralaus jogurto,
Agurko,
Pagal skonį česnako,
Graikinių riešutų.

Gaminimas:
Agurotį supjaustyti riekutėmis, aptepti alyvuogių aliejumi ir apkepti ant grilio. (Aš kepiau ant savo mylimos grilio keptuvės).
Padažui viską sutrinti plaktuvu. Tik nepersistengti, kad nesigautų vientisa tyrė, rupumas turi jaustis.
Na ir viskas, ragaujam!

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tirštą jogurtą gamini pati?
O gal žinai, kur gauti jau paruošto? Parduotuvėse, atrodo, apeinu lentynas, bet visi skysti pakračius :))

Vilma rašė...

Jurgita, kartais gaminu pati. Iš natūralaus pieno ("Žemaitijos pieno"... :D )ir Dobilo jogurto - gaunasi toks tirštas, kad net atvertus šaukštą laikosi (na, beveik...). Bet jei tingiu/nenoriu/neturiu laiko, t.t. tai perku Gefilus 400 ml - jo gerumo rodiklis tas, kad išrūgos atsiskiria stovint. Vadinasi, emulsiklių nepridėta.

Sparnuotis rašė...

Puikumėlis, VIlma, prašausi pas tave į svečius su užsakymu - pilnos lėkštės šio patiekalo!

Vilma rašė...

Sparnuoti - visada prašom! Bet su savo aguročiu, nes aš neturiu "stebuklų lauko" kur tokios gėrybės ištisus metus veistųsi. :D
Nors gerai pagalvojus čia ir cukinija tiktų... ;)