2009-11-20

Citrininė vištiena su daugybe česnako

Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau "kaimo" virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio - kepimo metu jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti dar šį savaitgalį.

Reikės:
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 gabalais supjaustyto viščiuko,
20 skiltelių česnako, NENULUPTI!
1 stiklinė sauso balto vyno,
2 citrinų žievelė, 1 citrinos sultys,
1 šakelė čiobrelio,
2 lauro lapeliai,
Jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų,
500 ml vištienos sultinio,
1 Prancūziškas batonas,
saujelė kapotų petražolių.

Gaminimas:
Į storadugnę keptuvę su įkaitusiu aliejumi sudėti viščiuko gabalus oda žemyn. Jei gabaliukai netelpa vienu sluoksniu, kepkite per du kartus. Kepti apie 4 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus.
Sudėkite česnako skilteles, jei yra, nupilkite aliejaus perteklių, supilkite vyną ir kaitinkite kol dalis vyno nugaruos.
Sudėkite tarkuotas citrinos žieveles, čiobrelius ir lauro lapus, supilkite citrinos sultis. Negailėdami pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 min.
Po to laiko patikrinkite ar vištiena pilnai iškepusi - įsmeikite peilį iki kaulo ir pažiūrėkite kokios spalvos sultys teka. Jei sultys skaidrios, tuomet mėsa iškepusi, jei jos rožinės - dar truputį patroškinkite.
Jei reikia, papildomai pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite vištieną į serviravimo indą ir pabarstykite petražolėmis.
Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite.
Patiekite skrebučius kartu su vištiena. Česnako skilteles išspausti ant skrebučio ir kibti rankomis į patiekalą. Jis juk iš kaimo! ;)

5 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Jau seniai girdėjau gandą apie tuos tavo NELUPTIS česnakus... Toks jų kiekis, kaip tik į kovą su visomis epidemijomis tinka. O kadangi česnaką labai ir labai mėgstu, tai užskaitau šią tavo vištieną visu 100%!

Unknown rašė...

As taip pat uzskaitau si patiekaliuka! Turesiu omeny, kai sekanti karta vistiena gaminsiu. Myliu cesnaka, sitas bus super :o)

Vilma rašė...

Jei atvirai, tai čia tas česnakas ne taip jau smarkiai ir jaučiasi... ;) Kepimas su odele išlaisvina tik "gerąjį" česnako aromatą, o "blogasis" lieka kažkur anapus. :D
Jūs pirma paragaukit, o tada pamatysit, visais 200% užskaitysit! ;) Ne dėl kiekvieno savo patiekalo galvą guldau, bet dėl šio - be dvejonių.

Olga rašė...

Super, tas citrinos poskonis .... lanai tinka vistienai

Vilma rašė...

Olga, labai džiugu, kad patiko!