2009-12-13

Kas mano šaldytuve?

Jei jau parodžiau kas mano virtuvėje, ką čia beslėpsi šaldytuvą. Jungiuosi prie Vyganto akcijos ir rodau savo tamsiąją gyvenimo pusę. :D

Žiūrim, ką turim viršutinėje lentynoje:
Ruginė duona, arabiška duona, mėlyname indelyje mano saldaus pieno sūris su žalumynais, skaidriame indelyje vyro rūkyta nugarinė.
Žemiau:
Kiaušiniai, Grana Padano sūris, lydytas sūris su žalumynais (tokie blokeliai folijoje, kitokių nemėgstu), 0,5 kg varškės (9%, liesos nemėgstu... ;))
Einame toliau:
Kondensuotas pienas be cukraus (liko, kai ruošiausi kepti Pastel tres leches (KBS), bet planai pasikeitė, nebespėjau iškepti, tai taip ir liko), kondensuotas pienas su cukrumi (šis gėris bus sunaudotas "Tinginiui"), Magijos desertas su svarainių uogiene, daug sūrelių, indelyje raudonu dangteliu - grietinė (visada perdedu į indelį, nes taip žymiai ilgiau laikosi), indelis su augančia pipirne.
Paskutinėje lentynoje:
Daug visokių uogienių (vyšnių, bruknių su kriaušėmis, braškių ir t.t.), rupus žemės riešutų sviestas, Balzamiko actas (paprastas), juodosios Kalamata alyvuogės, žalioji kario tyrė, ghee sviestas (indelyje geltonu dangtelių), spanguolių padažas, konservuotas imbieras, saulėje džiovintų pomidorų pesto, pomidorų pasta, Heinz kečiupas ir majonezas.
Stalčiuose:
Porai, cukinijos, imbieras, citrinos, Iceberg salotos, paprika, Tahini pasta, krapai, rozmarinas. Paprastai būna dar koks nors pamirštas veikėjas, kurį aš atrandu po laiko ir kuris nukeliauja į šiukšlinę. (Turbūt tai neišvengiama, kai prisiperki visko su mintim "ką nors sugalvosiu, kur tai sunaudoti"). Šį kartą tas veikėjas - avokadas. :)

Durelėse nebūna "nieko valgomo" tik padažai ir pagardai:
Viršuje matyti tik sviesto pakelis, bet ten dar pasislėpę guli marcipaninė masė ir 10 mažų indelių grietinėlės kavai (jei netyčia pienas baigtųsi...).
Žemiau yra tirpus ekologiškas daržovių sultinys kubeliais (beveik niekada nenaudoju), krienai, koncentruotas vištienos sultinys (iš M&S), Harissa, dar vieni krienai (nesuprantu kaip tai nutiko), ančiuviai, grūdėtosios garstyčios.
Dar žemiau: kečiupas, vorčesterio padažas, Heinz tartar padažas, slyvų padažas, saldus čili padažas, naršarabas (koncentruotos granatų sultys), pesto padažas, 2 pakeliai pudingo.
Apatinėje lentynoje: konservuoti čili pipiriukai, tamarindų tyrė, švelnios garstyčios tūbelėje, ugninis BBQ padažas, balzamiko padažas (geras, ilgai brandintas, tirštas), pomidorų pasta tūbelėje, slearspring slyvų padažas, žuvų padažas, Heinz česnakinis padažas, "ilgai grojantis" pienas.

Šaldiklyje visko tiek, kad velnias koją nusilaužtų, todėl net nelindau tikrinti, bet kiek pamenu ten yra šaldytų mėlynių, spanguolių, bruknių, serbentų, koldūnų, blynelių su įvairiais įdarais (pati gaminu), greito paruošimo bulvyčių, mini morkyčių, špinatų, žirnelių, šparaginių pupelių, kukurūzų, šaldytų pyragėlių su obuoliais paruoštų kepimui (mano kulinarės reputacijai amen, ar dar ne? :D ), bemielė sluoksniuota tešla. Žinau, kad turi būti ir gabaliukas mėsos, kurios kažkada tiesiog atliko. Visada patiekalams naudoju tik šviežią mėsą, šaldiklyje nekaupiu atsargų, bet jei koks gabaliukas atlieka - įmetu.

Štai ir viskas, ekskursija po šaldytuvą baigta. :)

5 komentarai:

Egle B rašė...

Man uzstrigo du dalykai, kurie pas mane ne saldytuve - tahini ir balzaminis actas. Einu pasigooglinti, gal verta perdeti :)

Anonimiškas rašė...

Pas mane balzamiko actas irgi ne saldytuve ;-). na o del saldytos teslos ir bandeliu nebuciau sau tokia griezta- negali gi 24 valandas buti tobula ?kada tada gyventi ?Pastebejau, kai kiekviena diena gamini sviezia maista(tik tai dienai), tai vaikai atsidare saldytuva rekia, kad nera ko valgyti...
Zemaite

Vilma rašė...

Egle, Zemaite - aš actą laikau šaldytuve tik todėl, kad spintelėse vietos nėra, o "ant akių" nesižiūri, nes ir taip virtuvėje visko prikrauta - prieskonių indeliai, peilių stovas, aliejų krepšys, cukrinė, pipirinė ir t.t.
Dėl bandelių... tai paskutiniu metu pastebėjau, kad gaminti man patinka, bet nesu dėl to pamišusi. Jei neturiu laiko arba ūpo, galiu suvalgyti ir pusfabrikatį, nedarydama iš to tragedijos. :)

Anonimiškas rašė...

O is kur gavai tamarindu tyre???? Man vienam Oliverio receptui prireike - tai googlas duoda si resursa ir..... jamesoliver.lt :) (kuris neveikia). Apvaziavau didesnes visu tinklu parduotuves ir neradau :(

Vilma rašė...

Tamarindų tyre pasidalino gera draugė. Kur ji gavo, deja, nežinau.
Dėl recepto - kažkur skaičiau, kad tamarindų tyrę galima pakeisti laimo sulčių ir rudojo cukraus mišiniu, tad siūlau paeksperimentuoti. Tamarindų tyrė iš esmės suteikia rūgštumo, tad nieko blogo neatsitiks, blogiausiu atveju, įspaudus į patiekalą citrinos sulčių.