2010-01-17

Mielinis obuolių pyragas

Kai mes suvalgėme šį pyragą, labai nustebau, kad jo kiekis skirtas 12 žmonių. (Anot žurnalo Prijatnovo apetita Nr.10/2003). Mano nuomone, jis skirtas vienam dideliam smaližiui, vienai mažai smaližei ir dar lieka truputis didžiojo smaližiaus antram užėjimui. :) Taigi, skaičiuokit atitinkamai...

Reikės:
300 g miltų,
50 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
20 g mielių,
150 g pieno,
50 g sviesto,
1 kiaušinio,
Žiupsnelio druskos.
Įdarui:
750 g obuolių,
75 g cukraus,
1 AŠ cinamono (juokdariai, aš ėmiau šaukštą... :)),
40 g sviesto,
50 g migdolų plokštelių.

Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir vanilinį cukrų. Mieles įtrupinti į šiltą pieną, sumaišyti ir supilti į miltų mišinį. Įmaišyti minkštą sviestą, kiaušinį ir druską. Maišyti plaktuvu su antgaliais tešlai apie 2 min. Tešlą uždengti ir palikti kilti 30 min.
2. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti griežinėliais.
3. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Dar kartą paminkyti tešlą ir iškloti ja 26 cm skersmens formą pateptą sviestu. Į gautą krepšelį sudėti obuolius.
4. Sumaišyti cukrų, cinamoną ir pabarstyti obuolius. Ant viršaus sudėti plokštelėmis supjaustytą sviestą ir pabarstyti migdolais. Kepti apie 35-40 min. Atvėsinti ir patiekti. Recepte siūlo su vaniline plakta grietinėle. Aš nemėgstu prie pyragų nei ledų, nei grietinėlės, bet jūs valgykite kaip jums patinka.

P.S. Aš pradžioje viską paruošiau dubenyje, bet vėliau darbą patikėjau duonkepei, įjungusi tešlos režimą.

5 komentarai:

julė rašė...

puikumėlis!
mūsų namuose tai su porcijom visada taip: nurodytą recepte skaičių reik dalinti bent iš 3 ,)

duonosirzaidimu rašė...

Uuu, pyragų padavė! :)
Pasaka, obuolinis, mielinis, aš mielai paragauč' :)

Vilma rašė...

Jule, va va, aš irgi nesuprantu kaip vieno mažo pyrago gali užtekti 10, ar net dar daugiau, žmonių. :-)

Jurgita, žinau su kuo į eterį eit, kad po ilgos pertraukos kiaušais neapmėtytų. :D

violeta rašė...

Labai noriu pabandyti šitą :)

Vilma rašė...

Violeta, tai imk ir pabandyk!
Jei turi duonkepę tai išvis labai labai paprasta. ;)