2010-06-28

Apie birželio 14-ąją ir salotas

Aš kaip visada - paskutinė į traukinį, bet geriau vėliau, negu niekada. Kas jau spėjo pamiršti, primenu, kad birželio 14-oji yra tarptautinė tinklaraštininkų diena ir ta proga idėjinė vadė Elžbieta kartu su žurnalu "Virtuvė" ir viešųjų ryšių agentūra "AZ Communications", su Laura priešakyje, suorganizavo skandalingą, skrybėliuotą ir salotom gardintą vakarėlį tiems, kurie mėgsta gaminti, ragauti ir rašyti apie maistą. Bitės darbštuolės surado ir rėmėjų: "Electrolux" įsteigė dovanas už informatyvumą (Vygantui), operatyvumą (Eglei) ir hm... senumą (man), "Iki" dovanojo produktus salotoms, o "Mineralinių vandenų" ekspertas parinko prie salotų geriausiai tinkantį vyną, o "Kulinarijos studija" pasirūpino vieta. Taigi, valgėm, gėrėm ir geruoju visus minėjom. Kas nedalyvavo, aišku, daug prarado. ;-)
Na, o dabar apie esmę - salotas. Visų salotų receptus ir nuotraukas labai gražiai sudėjęs Vygantas, tad papasakosiu tik apie savąsias, kurios laimėjo kaip greičiausiai pagaminamos.
Tai turėjo būti išbandytos ir publikuotos salotos su špinatais, feta ir džiovintomis spanguolėmis, bet džiovintos spanguolės, pasirodo, deficitas, tad, mano siaubui, paskutinę sekundę teko keisti ingredientą. Pirma šovusi mintis buvo labai teisinga, nes salotos gavosi skanios. Kitų kolegų salotos buvo tokios puikios, kad aš mielai dalyvaučiau teminiuose, kad ir pogrindiniuose vakarėlius nors ir kas mėnesį. :-)

Špinatų salotos su feta, braškėmis ir moliūgų sėklomis


100 g jaunų špinatų lapelių,
400 g fetos sūrio,
100 g moliūgų sėklų,
200 g braškių,
Alyvuogių aliejaus,
Balzamiko acto sirupo.

Špinatų lapelius nuplauti, išdėlioti lėkštėje. Ant viršaus padėti fetos sūrio, sutrupinto gabaliukais.
Ant viršaus suberti skrudintas moliūgų sėklas ir pusiau perpjautas braškes, pašlakstyti aliejumi ir balzamiko sirupu, pabarstyti pipirais.

Beje, prie manųjų salotų MV vyno ekspertas Mindaugas Paliukas rekomendavo Michel Leon Riesling Alsace A.C. vyną. Tai baltasis sausas šiaurės rytų Prancūzijos, Elzaso krašto, vynas, pagamintas iš Riesling vynuogių. Šiaudų spalvos vynas kvepia rožių žiedlapiais, persikų, mineralų tonais. Šis gerai subalansuoto skonio vynas tinkamas gerti ir prie žuvies, krevečių, mėsos užkandžių bei sūrių, ir tiesiog prieš valgį. Geriausia patiekti atvėsintą 6 - 8º C temperatūros.

Už salotų nuotrauką ačiū Jurgai iš Savaitgalio Rendezvous. :-)

2 komentarai:

daliam rašė...

o pipirais kokiais pabarstyt?

Vilma rašė...

Pipirai tinka bet kokie. Aš ant viršaus pabarstau šviežiai maltų juodųjų. :)