Sako, šis slyvų pyrago receptas, skaitytojų pageidavimu, New York Times laikraštyje buvo spausdinamas vos ne kasmet nuo 1983 iki 1995 m. Galiausiai redaktorių užkniso tai daryti ir 1995-aisiais parašė, kad šie metai paskutiniai, kai spausdinamas šis receptas, todėl, kas nori, tegul jį išsikerpa, įsilaminuoja ir pasikabina ant šaldytuvo. :)
Reikės:
3/4 puod. cukraus,
120 g sviesto,
1 puod. persijotų miltų,
1 AŠ kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
2 kiaušinių,
24 slyvų puselių (man į 26 cm skersmens formą tilpo tik 16),
Cukraus ir cinamono pabarstymui.
Gaminimas:
Minkštą sviestą išplakti iki purumo su cukrumi ir druska. Po vieną įkulti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą išardomą formą (max 26 cm skersmens), ant viršaus glaudžiai sudėti slyvų puseles pjūviu į viršų. Pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. (man kepė valandą).
Pyragas tikrai labai skanus - sultingas, saldžiarūgštis su karameline cinamono plutele. Cukraus tešloje geriau nemažinti, nes kepamos slyvos rūgštėja ir pyragas bus per rūgštus.
Originale rašo, kad išeina 8 porcijos, bet aštuoniems čia nebūtų ką veikti... Sakyčiau, šešiems dietininkams arba trims normaliems. :D Jei norėsite pamaitinti daugiau svečių ir porciją dvigubinsite, imkite atitinkamai didesnę formą, nes pyrago skanumo esmė - plonas tešlos sluoksnis ir daug slyvų. Jei tešlos bus daug nedidelėje formoje, gausis keksas su slyvomis. Gal ir skanus, bet aš tada jau plaunuosi nuo atsakomybės. :)
Šaltinis: New York Times
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą