2011-11-11
Morkų keksiukai
Žinau, nėra pasiteisinimo dėl dar vienų keksiukų... :) Bet jie tikrai labai skanūs ir verti būti pagaminami.
Reikės:
280 g miltų,
2 AŠ kepimo miltelių,
1 AŠ kepimo sodos,
žiupsnelio druskos,
2 AŠ cinamono,
1 kiaušinio,
100 g baltojo arba šviesaus rudojo cukraus,
280 g morkų sutarkuotų smulkia tarka (ne kaip kugeliui, o truputį stambiau),
1 AŠ natūralios vanilės ekstrakto,
2 VŠ skysto medaus (jei ne skystas - pašildyti),
90 ml pieno,
90 ml bekvapio aliejaus (naudoju rafinuotą saulėgrąžų),
60 g kapotų graikinių riešutų arba razinų (dėjau riešutus).
Gaminimas:
Paruošti keksiukų formeles - iškloti popierinėmis formelėmis arba patepti sviestu ir pabarstyti miltais. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių.
Dideliame dubenyje sumaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais, soda, druska ir cinamonu.
Kitame dubenėlyje išplakti kiaušinį, suberti cukrų, sudėti morkas, supilti vanilės ekstraktą, medų, pieną ir aliejų. Gerai išmaišyti.
Supilti skystą mišinį į miltų mišinį. Lengvai pamaišyti ir suberti riešutus arba razinas, dar porą kartų pasukti šaukštu. Nepermaišyti! Tešla turi gautis tiršta, nes kepdamos morkos išleis sulčių.
Tešlą sudėti į formeles. Kepti apie 20 min. arba kol paspaudus viršūnėlę keksiukas lengvai spyruokliuos. Kadangi spyruokliavimas man mistika, tikrinu mediniu pagaliuku - jis turi būti neaplipęs tešla.
Šaltinis: "Muffins: fast and fantastic"
žymės:
Daržovės,
Keksiukai,
sveikuoliška
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
..kada nors ir aš tų popierinių formyčių įsigysiu...
o jau tada - su keksiukai morkom bus!
Dalia, tai, kad ir be tų formyčių galima išsiversti. Aš kai jų neturiu, kepimo popierių kvadratais susikarpau ir iškloju jais keksiukų formeles. ;)
Rašyti komentarą