2012-02-27

Sviestiniai kvadratėliai su spanguolių įdaru


Iš pradžių galvojau naudoti aviečių džemą, bet, įkvėpimui pagavus, nepatingėjau pasigaminti ir spanguolių įdarą. Puikūs, burnoje tirpstantys kvadratėliai su saldžiarūgščiu įdaru! Šitaip mes laukiame svečių... ;)

Reikės:
Spanguolių įdarui:
2 1/4 puod. (225 g) šviežių spanguolių (naudojau šaldytas),2/3 puod. (130 g) cukraus,3 VŠ vandens (nepyliau).
Sviestinei tešlai:
2 puod. (270 g) miltų,2 VŠ (20 g) kukurūzų krakmolo,žiupsnelio druskos,230 g kambario temperatūros sviesto,1/3 puod. (70 g) šviesaus rudojo cukraus,1 AŠ natūralios vanilės ekstrakto.


Gaminimas:
Spanguoles su cukrumi suberti į nedidelį puodą ir virti ant vidutinės-stiprios ugnies kol spanguolės suminkštės, o sultys taps tiršto sirupo konsistencijos. Palikti ataušti.
Tešlai sviestą išplakti iki purumo, suberti cukrų ir dar plakti apie 2 min. Įmaišyti vanilės ekstraktą. Suberti miltus sumaišytus su krakmolu, druska ir maišyti tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Masė gali būti rupi, nebūtina jos sulipdyti į vieną kamuolį.
Du trečdalius masės sudėti į formą (manosios išmatavimai maždaug 25x19 cm) išklotą kepimo popieriumi, aptepti spanguolių įdaru, paliekant kraštelį neapteptą, ant viršaus sutrupinti likusią tešlą ir truputį paspausti. 
Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min. - kol viršus gražiai pagels, bet jokiu būdu neparuduos! Supjaustyti dar šiltą kepinį ir palikti pilnai ataušti.

Receptas iš mano mėgstamo puslapio: Joy of baking

7 komentarai:

Forelle rašė...

Turėtų būti labai skanu. Aš vis nieko iš spanguolių ir nepasigaminu, nors planuose ir sausainiai su jų įdaru, ir šokoladinis pyragas.

Vilma rašė...

Skirmante, tikrai labai skanu, nes spanguoliu rugstumas puikiai dera su saldzia sviestine tesla. O ir receptas tinginiams. ;)

Juliana rašė...

Labai nuotrauka patiko. O ir pyragas, neabejoju, labai skanus :)

Jurga rašė...

tikrai nuostabi nuotrauka!
o pyragėliai jaučiu irgi ne blogesni, net jaučiasi ta rūgštelė :)
o krakmolas duoda panašų efektą, jei naudotum kiaušinį vietoj jo? :/

Vilma rašė...

Juliana, Jurga, ačiū už komplimentus nuotraukai.

Jurga, krakmolas tešlai suteikia trapumo, "smėliškumo". Kiaušinis tešlą suriša, bet tuo pačiu ir kietina ją. Nieko labai blogo neatsitiks, jei krakmolo nedėsi.

Unknown rašė...

Vilma, Vilma, kaip viskas ne tik skaniai atrodo, bet ir labai mielai žiūrisi visoje visumoje :)
O tokius trupiniuočius maniškiai labai mėgsta :)

Vilma rašė...

Kristina, aciu! Jei megsta, tai palepink juos - kvadrateliai tikrai labai skanus ir lengvai paruosiami. ;)