2012-03-21

Apie degustacijas

Avižinių miltų blyneliai su kalakutiena ir grybų padažu 


Vieną dieną netikėtai gavau pasiūlymą iš įmonės gaminančios šaldytus pusfabrikačius "Liūtukas ir Ko" paragauti jų produkcijos. Aš pusfabrikačių nemėgstu ir nevalgau, tačiau mane suviliojo tuo, kad siūlomi produktai yra iš naujos "Lite" serijos, be jokių konservantų, priedų, praturtinti skaidulomis. Taigi, gavau  po dėzutę avižinių miltų blynelių su kalakutiena, ryžių miltų blynelių su daržovėmis, kukurūzų miltų blynelių su pikantiška varške ir koldūnų su jautiena ir daigintais kviečiais.
Pirmiausia atkreipiau dėmesį į pakuotę - ji patraukli, išsamiai pateikta blynelių maistinė ir energetinė vertė, kartoninė dėžutė apsaugo gaminius nuo susimaigymo. Po to puoliau skaityti sudėtį - nieko baisaus neradau. :) 
Blyneliai mažučiai ir patrauklūs, tačiau, mano nuomone jų kiekis pakuotėje labai "nepatogus" - šeši. Nei viena porcija, nei dvi. Aštuoni būtų pats tas. 
Blyneliai skanūs, tešla netrupa, nėra sausi net be padažo. Mano favoritai - avižiniai su kalakutiena. Prie jų gaminau grybų padažą kuris puikiai tiko.
Prie blynelių su daržovėmis gaminau sūrio padažą, kuris taip pat nenuvylė. Kadangi pusfabrikačiai greitas maistas, tai ir mano siūlomas padažas pagaminamas greitai.
Mažiausiai patiko kukurūzų miltų blyneliai su pikantiška varške, nors iš jų tikėjausi daugiausiai. Ne dėl skonio, o dėl to, kad jų vidus likdavo sušalęs, nors kepiau ant ypač silpnos ugnies. Prie jų gaminau špinatų padažą, tačiau mano skoniui jis netiko, todėl blynelius sukramsnojau vienus ir recepto nepateiksiu. Kitą kartą bandyčiau derinti su karštu pomidorų padažu.
Koldūnų dar nespėjau paragauti - laikau "juodai dienai" kai visai neturėsiu laiko pasigaminti pietų.  Paragavusi pasidalinsiu įspūdžiais ir apie juos. 
Mano verdiktas - "Lite" serijos blyneliai praverčia kai norisi ko nors pakramsnoti, tačiau nėra įkvėpimo arba laiko gaminti. Ir užkąsite skaniai, ir sąžinė negrauš, kad konservantų prisivalgėte.


Ryžių miltų blyneliai su daržovių įdaru ir sūrio padažu


Grybų padažas


Man patinka paprasčiausias variantas - apkepti susmulkintus pievagrybius, pagardinti druska, pipirais, tarkuotu muskato riešutu, įpilti grietinėlės ir pašildyti kol sutirštės. Grietinėlės kiekis priklauso nuo pageidaujamo padažo tirštumo. Labai tiktų įberti šviežių krapų.


Sūrio padažas


Nedideliame puode, patoviai maišant, ant nedidelės ugnies pakaitinti šaukštą 30% riebumo grietinės (liesą gali sutraukti), šaukštą šviesto ir saują tarkuoto fermentinio sūrio (kuo daugiau sūrio, tuo tirštesnis bus padažas), pagardinti pipirais, tarkuoti muskato riešutu, galima įberti mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių. Kai sūris išsilydys, padažas paruoštas.

4 komentarai:

Ligita rašė...

oho kokia naujovė, dar nė nemačiau, reikės atkreipti dėmesį, gal labai užimtai dienai tiktų apgyvendinti šaldiklyje :)

Vilma rašė...

Aš irgi nežinojau apie naują seriją, nes net nesižvalgau pusfabrikačių skyriuje. Bet, kadangi šie be jokių bjaurių priedų, visai pravers šaldiklyje.

Forelle rašė...

Teko ir mums juos padegustuoti :)
Avižiniai su kalakutiena man mažiausiai patiko, o va su pikantišku varškės įdaru - labiausiai. Šiaip juos reikia atšildyti prieš kepant, nors jau jie taip rekomenduoja, todėl jokio sušalusio vidaus ir nepastebėjau, o su pomidoriniu padažu jie - tobuli

Vilma rašė...

Atšildymas užima laiko, per tiek laiko aš pati blynus spėčiau iškepti. :)