2012-05-31
Bulvių ir cukinijų blynas su sūdyta lašiša
Idėja greitiems ir skaniems pietums, kai šaldytuve tik cukinijos ir lašišos uodegėlės...
1 porcijai reikės:
2 mažų arba 1 didesnės bulvės,
Pusės nedidelės cukinijos,
1 kiaušinio,
2 VŠ miltų (gali reikėti daugiau arba mažiau, priklausomai nuo daržovių sultingumo),
druskos, pipirų, džiovinto mairūno,
Aliejaus kepimui,
Sūdytos lašišos,
Grietinės.
Gaminimas:
Bulves ir cukiniją sutarkuoti burokine tarka, pagardinti druska, pipirais, mairūnais, įkulti kiaušinį, įmaišyti miltus. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, sukrėsti masę ir išlyginti paviršių. Blynas neturi būti storas, nes ilgai keps. Keptuvę uždengti dangčiu, ugnį sumažinti iki silpnos-vidutinės ir kepti, kol apačia gražiai paskrus, tada blyną apversti ir uždengus pabaigti kepti. Tiekti su grietine ir lašiša.
Patarimas dėl apvertimo, kurį mane senų senovėje išmokė močiutė - keptuvę uždengti didele lėkšte, apvožti ir blyną neapkepta puse žemyn nustumti į keptuvę. Šitaip kepinys tikrai nesulūžinės, kas garantuotai nutiktų verčiant su mentele. Jei tokiais piruetais užsiimti nesinori, visada galima kepti mažus blynelius.
žymės:
Blyneliai,
Daržovės,
greiti patiekalai,
Žuvis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Atrodo be galo skaniai! ir zinai jau taip seniai esu bulvinius blynus kepus, kad ko gero ryt ir issikepsiu :) Aciu uz puiku priminima !!!
Aguonėle, ačiū! Smagu, kad atmintį atgaivinau. :)
Rašyti komentarą