2013-02-14

Kalakutienos kepsnys


Meilės diena įkvėpė mane nupūsti dulkes nuo tinklaraščio. :)
Turiu prisipažinti, kepinius kepti man sekasi geriau negu mėsos kepsnius, tačiau po truputį mokausi. Geriausiai pavyksta, kai leidžiu mėsai marinuotis mažiausiai per naktį ir kepu kepimo rankovėje, kuri neleidžia mėsai išdžiūti, tačiau netrukdo apskrusti. Taigi, dalinuosi labai skanaus, sultingo kepsnio receptu, kuris, žiūrint į formą, labai tinka Valentino dienai. :)

Reikės:
Kalakuto šlaunies,
Kupino šaukšto medaus,
Kupino šaukšto grūdėtų garstyčių,
Šviežiai sugrūsto penkių pipirų mišinio.

Gaminimas:
Kalakuto šlaunies viršų kelis kartus kryžmai įpjauti, kad geriau pasimarinuotų. Aš paukštienai visada nulupu odą, tačiau, jei mėgstate, to daryti nebūtina. Sumaišyti visus likusius ingredientus ir gautu mišiniu iš visų pusių aptepti mėsą, Nepatingėkite pamasažuoti, kepsniui tai patinka. :) Mėsą įdėti į maišelį, išleisti iš jo orą ir sandariai užrišti. Marinuoti šaldytuve mažiausiai per naktį.
Kepimas: orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, mėsą įkišti į kepimo rankovę, kartu galima įdėti bulvių ar/ir kitų šakninių daržovių, sandariai užrišti galus, įdėti į formą ir kepti apie 1-2 val. (priklauso nuo šlaunies dydžio). Patikrinti aš iškepė galima įsmeigiant peilį į storiausią vietą - jei sultys skaidrios, mėsa iškepusi, jei rausvos, dar reikia pakepti.
Garnyrui labai tinka apvirtos ir svieste apkeptos šparaginės pupelės.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O druskos nereikia???

Vilma rašė...

Ne, nereikia, garstyčios suteikia visą reikiamą skonį. Bet jei mėgstate sūriau, žinoma, galima įberti.