2008-10-03

Keksiukai su Nutella


Kartais mėgstu išbandyti kitų kulinarų mėgėjų receptus, ypač jeigu apie juos gerai atsiliepia ne vienas asmuo. Taigi, šį kartą į akiratį pakliuvo Sonatinos pasiūlyti, Skirmantės išbandyti keksiukai su Nutella. Kepinukai tikrai buvo labai skanūs - ypač šilti! Tik jaučiu, kad miltus neteisingai pamatavau (neturiu svarstyklių), todėl tešla gavosi per minkšta ir Nutella paskendo, o keksiukai tapo panašūs į voveruškas... :-)

Reikės:
140 g minkšto sviesto;
120 g cukraus;
3 kiaušiniai;
0,5 a.š.vanilės;
200 g persijotų miltų;
0,25 a.š.druskos;
2 a.š.kepimo miltelių;
12 a.š. Nutellos.

Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 160 0C, paruošti 12 keksiukų formelių.
Minkštą sviestą ir cukrų išplakti iki purios šviesios masės. Mušti po vieną kiaušinius ir vis gerai išplakti. . Suberti miltus, sumaišytus su vanile, kepimo milteliais ir druska. Mažiausiu mikserio greičiu maišyti, kol masė taps vientisa.
Išdėlioti paruoštą masę į paruoštas formeles. Ant viršaus dėti šaukštelį Nutellos ir pamaišyti dantų krapštuku, kad atsirastų tešlos virš Nutellos. Kepti 20 min.

4 komentarai:

Unknown rašė...

Niekada nebūčiau pagalvojusi , kad čia keksiukai. Gavosi labai šauni jų forma. Aš juos taip pat esu kelis kartus kepusi, labai skanūs, patariu visiems pabandyti.

Vilma rašė...

Va va, forma man irgi patiko, tokia labai linksma. :-)

Forelle rašė...

Tavieji keksiukai priminė mano draugės pirmąjį jų kepima, kuri imdama produktus sumaišė gramus ir miltų ėmė vietoj 200 g - 20, sviesto 14 g :D Sakė gavosi kiaušinienė su Nutella.
Šiaip aš šį receptą pasiėmiau iš http://bakingsheet.blogspot.com/ blogo ;)
O 200 g miltų atitinka 1 3/4 puodelio

Vilma rašė...

Na, gal ne taip drastiškai apsiskaičiavau, bet akivaizdu, kad teks pirkti svarstykles, nes paskutiniu metu dažnai miltų kiekio nepataikau. Jei ir toliau taip, tai vietoj sausainių ir puspadžiai gali gautis... :-)