2008-11-14

Sodrus, tamsaus šokolado brownies


Šį kartą brownies gavosi "neplanine" tvarka, nes eilėje stovi daugybė kitokių nebandytų pyragų. Aišku, brownies receptų yra tiek, kad visą gyvenimą būtų galima kepti tik juos, nesikartojant, tačiau mano kulinarinis smalsumas negali ilgam nusistovėti ties kažkuo vienu. :-) Brownies "įlindo" be eilės, nes sugalvojau pamaloninti savo antrąją pusę, kurio laukiu parskrendant iš komandiruotės. Kadangi jam patys skaniausi dalykai yra tie, kuriuose galima rasti bent trupinėlį šokolado, ilgai neteko sukti galvos kuo čia nustebinus... ;-)
Žiūrint plika akimi atrodo, kad pavyko neperkepti, bet kitą kartą kepsiu dar trumpiau, nes mums patinka beveik kreminės konsistencijos "rudžiai".
Nuo savęs padariau tik du pakeitimus - sumažinau porciją trečdaliu bei įbėriau graikiškų riešutų, kad paįvairintų skonį.

225 g nesūdyto sviesto,
225 g geros kokybės pusiau kartaus šokolado,
2 puodeliai cukraus (naudojau rudąjį),
1 VŠ grynos vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų),
5 dideli kiaušiniai,
1/3 puodelio nesaldžių kakavos miltelių,
1/2 AŠ druskos,
2/3 puodelio miltų.

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. 33x23 cm dydžio formą patepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi.
2. ištirpiname puode ant labai silpnos ugnies sviestą ir šokoladą. Į karštą masę suberiame 1 puodelį cukraus ir nukeliame nuo ugnies. Truputį ataušiname.
3. Įmaišome likusį 1 puodelį cukraus ir vanilės ekstraktą. Po vieną įmušame kiaušinius gerai išmaišant po kiekvieno. Suberiame kakavą, druską, tada suberiame miltus ir pamaišome kol nebeliks sausų (nepermaišome).
4. Supilti paruoštą tešlą į formą ir išlyginti paviršių. Kepti apie 25-35 minutes. Įsmeigus pagaliuką jis neturi būti sausas. Atvėsinti iki kambario temperatūros, tada valandą arba daugiau palaikyti šaldytuve. Išimti iš formos ir supjaustyti mažais kvadratėliais.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Pats skaniausias šokoladinis pyragas! visiems rekomenduoju ; )

Vilma rašė...

Malonu girdėti, ačiū! :)

Vilija Matuleviciute rašė...

noreciau paklausti, kokio dydzio formai skirtas sis receptas?
nes as turiu 20cm apvalia forma, ir nezinau, ar man tinka sis receptas ar tureciau sumazinti kazkiek normas? ;]

Vilma rašė...

20 cm formai turėtų tikti nurodytas kiekis.

Vilma rašė...

20 cm formai turėtų tikti nurodytas kiekis.