Reikės:
Brokolių (naudojau šaldytus),
Bulvių,
Vandens (jei turite sultinio - dar geriau),
Prieskonių (naudojau pipirus, lauro lapelius, džiovintas prieskonines daržoves),
Druskos,
Pievagrybių,
Sviesto,
Kapotų petražolių.
Nedideliame kiekyje prieskoniais pagardinto ir pasūdyto vandens išvirti susmulkintas bulves ir brokolius. Jei vandens per labai daug - truputį nupilti ir masę sutrinti plaktuvu.
Kol daržovės verda, svieste apkepti griežinėliais supjaustytus pievagrybius, kol paruduos.
Sriubą pilti į lėkštę, ant viršaus uždėti keptų pievagrybių ir pabarstyti petražolėmis.
Viskas! Labai greita ir skani vakarienė paruošta.
2 komentarai:
Kodėl žalių pievagrybių nevalgot? Labai skanu plonos riekelės ant duonos su smulkintu česnakiuku ar agurko skiltele :)
Mmmm... pamenu, buvo laikas! Kažkada bendrabutyje tokius sumuštinius valgydavom - juoda duona, sviestas, žali pievagrybiai ir vegeta. Tada dar kulinarija nesidomėjau, tad šio "tručo" būdavo pas mane. :-)
Tiesa, dar vienas salotas žinau su žaliais pievagrybiais - virtos morkos, baltosios pupelės, žali pievagrybiai ir majonezas. Čia irgi barako laikų maistas, kambariokė viename PC tokių salotų buvo nusipirkusi, o paskui namie sukombinavo - labai skanu buvo!
Irma, ačiū, kad priminei, jog ir žali pievagrybiais maistas! ;-)
Rašyti komentarą