2008-11-09

Trinta brokolių sriuba su grybais

Kartais lieka namuose saujelė to, žiupsnelis ano, gabalėlis trečio... Išmesti gaila, kuistis po receptus kai alkis po darbo "pjauna skrandį" nelabai yra noro, o žalių pievagrybių irgi juk nevalgysi... Tai sugalvojau elementarią trintų brokolių sriubą pagerinti svieste apkeptais pievagrybiais. Daug laiko sąnaudų tas nepareikalavo, bet skonį labai paįvairino ir gerą grybų aromatą suteikė! (Nors kai kas sako, kad pievagrybis - ne grybas, kaip višta ne paukštis, o liemenėlė - ne drabužis... bet, taip sakant, bado metais ir tas - duona.. :-)). Taigi, gal pravers ši idėja.

Reikės:
Brokolių (naudojau šaldytus),
Bulvių,
Vandens (jei turite sultinio - dar geriau),
Prieskonių (naudojau pipirus, lauro lapelius, džiovintas prieskonines daržoves),
Druskos,
Pievagrybių,
Sviesto,
Kapotų petražolių.

Nedideliame kiekyje prieskoniais pagardinto ir pasūdyto vandens išvirti susmulkintas bulves ir brokolius. Jei vandens per labai daug - truputį nupilti ir masę sutrinti plaktuvu.
Kol daržovės verda, svieste apkepti griežinėliais supjaustytus pievagrybius, kol paruduos.
Sriubą pilti į lėkštę, ant viršaus uždėti keptų pievagrybių ir pabarstyti petražolėmis.
Viskas! Labai greita ir skani vakarienė paruošta.

2 komentarai:

Irma rašė...

Kodėl žalių pievagrybių nevalgot? Labai skanu plonos riekelės ant duonos su smulkintu česnakiuku ar agurko skiltele :)

Vilma rašė...

Mmmm... pamenu, buvo laikas! Kažkada bendrabutyje tokius sumuštinius valgydavom - juoda duona, sviestas, žali pievagrybiai ir vegeta. Tada dar kulinarija nesidomėjau, tad šio "tručo" būdavo pas mane. :-)
Tiesa, dar vienas salotas žinau su žaliais pievagrybiais - virtos morkos, baltosios pupelės, žali pievagrybiai ir majonezas. Čia irgi barako laikų maistas, kambariokė viename PC tokių salotų buvo nusipirkusi, o paskui namie sukombinavo - labai skanu buvo!
Irma, ačiū, kad priminei, jog ir žali pievagrybiais maistas! ;-)