2008-12-05

Grybų sriuba su moliūgu ir kariu


Paskutiniu metu vis nesiseka pavakarieniauti namuose - tai dalykinės vakarienės, tai susitikimai su draugais, tai dar kokie reikalai, tad niekaip nepavyko įstoti į sriubų temą Skaniose savaitėse. Receptas buvo paruoštas jau nuo pirmadienio, o kiekvieną rytą ruošdama pusryčius vis užmesdavau akį į grybus su viltimi, kad jie išgyvens iki penktadienio... Išgyveno! :-) Taigi, siūlau pasivaišinti labai skania, labai šildančia (juk su kariu), labai jaukia sriuba.

Reikės:
400 g grybų, supjaustytų griežinėliais,
1 didelis svogūnas,
3 VŠ sviesto,
3 VŠ miltų,
1,5 VŠ kario miltelių,
1 L vištienos sultinio,
4 puodeliai moliūgų tyrės (aš jos dar rudenį buvau pasigaminusi ir sušaldžiusi),
0,5 AŠ malto muskato,
druskos, grūstų juodųjų pipirų -pagal skonį,
3 puodeliai riebios grietinėlės.

Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą ir apkepti svogūnus su grybais, kol svogūnai taps permatomi.
2. Suberti miltus ir kario miltelius, pakepti 5 minutes pamaišant. Supilti sultinį, moliūgų tyrę, įberti muskato, pipirų, druskos, pamaišti kol viskas susimaišys. Pavirti 10 min. Po to supilti grietinėlę ir dar pakaitinti, bet nebeužvirinti.
3. Mėgautis skania, šilta vakariene! :-)

Komentarų nėra: