2008-12-14

Varškiniai varškėtukai su slyvomis


Pavadinimas, turbūt, skamba kaip sviestas sviestuotas, ar ne? ;-) Iš tikrųjų taip parašiau ne veltui, nes niekaip kitaip nėjo apibūdinti šių virtinukų varškėtiškumo lygio. Visada mano virtinukai gaudavosi truputį miltiniai, kad ir kaip stengdavausi nepadauginti miltų. Ir ne todėl, kad miltų berčiau iš karto daug, o tiesiog tešla būdavo per šlapia. Taigi, šį kartą atsistojusi prie "bliūdo" galvojau, ką čia pakeitus... Ir sumąsčiau dėti tik kiaušinio baltymą (net ne visą) pakeliui varškės (200 g). Ir - voila! Kai nebuvo trynio, tešla gavosi ne šlapia, bet plastiška, miltų reikėjo visai nedaug, varškėtukai puikiai formavosi drėgnomis rankomis, o išvirę buvo lygūs ir nepasišiaušę! :-) Ir, kas man labiausiai patiko, jie buvo absoliučiai varškiniai - kaip geras varškės apkepas, todėl valgiau juos su DIDŽIAUSIU malonumu - pabarstytus cinamonu ir aplietus vaisiniu jogurtu. Skanumėlis!.. Tiesą pasakius, neplanavau jų dėti į blog'ą, nes pernelyg paprastas patiekalas atrodo, bet pamaniau, kad ne tiek varškėtukai, kiek idėja nedėti trynio gali praversti ir kitiems... ;-)

Reikės:
200 g varškės,
1 nedidelio kiaušinio baltymas ,
Žiupsnelis cukraus,
Žiupsnelis druskos,
2 VŠ miltų (ne su kaupu),
4 džiovintos slyvos (smulkiai supjaustytos).

Gaminimas:
Visus komponentus sumaišyti. Jei reikia, įberti dar truputį miltų, nes priklausomai nuo naudojamos varškės drėgnumo, miltų kiekis gali įvairuoti. Bet nepadauginti, nes drėgnomis rankomis tešla puikiai formuojasi!
Drėgnomis rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio varškėtukus.
Sudėti kukuliukus į verdantį vandenį ir virti kol išplauks. Ilgiau virti nereikia, nes miltų ten beveik nėra, o pervirus jie pradės irti.
Valgyti su kuo tik patinka!

11 komentarų:

Sparnuotis rašė...

Nuostabus atradimas, labai aciu, kad pasidalinai tokia ideja! As visa laika irgi kovojau su tuo, kaip varsketuku nepaversti miltinukais. Butinai isbandysiu, aciu!

Vilma rašė...

Prašom prašom, kad tik į naudą! :-)
Būtų malonu, jei brūkšteltum kaip sekėsi, kai jau išbandysi. ;-)
Skanaus!

Anonimiškas rašė...

Pabandžiau, nuostabūs varškėtukai. Ačiū

Vilma rašė...

Labai džiaugiuosi, kad patiko! Į sveikatą. :-)

Anonimiškas rašė...

As taip pat visada noredavau tokiu varsketuku,kad butu kuo maziau miltu,bet deja ju reikedavo visada daug,nes gaudavosi skysta tesla,taigi lb aciu uz toki atradima,butinai kokia diena pabandysiu,neabejoju,kad bus skanus!;)

Živilė rašė...

Aš taip pat nenoriu paversti varškėtukų miltinukais, todėl, manau, būtinai pasinaudosiu Vilmos idėja. Ačiū :)

Vilma rašė...

Prašom naudotis į sveikatą! :-)

Aušra rašė...

Pabandžiau padaryti ir aš panašiai varškėtukus, tačiau kadangi kiekis pas mumis daug didesnis, tai dėjau vieną pilną kiaušinį, o visą kitą dėjau dvigubai. Pavyko irgi labai skanūs, švelnūs. Mažiausias apvalgė net tėtį :)

Anonimiškas rašė...

Baisiausia tai, kad visa šita perskaičiau po to, kai kankinausi, nervinausi ir keikiausi ant viso devynaukščio...

Anonimiškas rašė...

Ar kiaušinio baltymą reikia išplakti? Nes aš dariau šiuos varškėtukus ir nesigavo :(
Dabar ieškau, kame šaknys? :)

Vilma rašė...

Lina, plakti baltymo nereikia.
O kas konkrečiai nesigavo? Gal tiesiog miltų per mažai buvo? Jų kiekis priklauso nuo varškės riebumo/drėgnumo/konsistencijos, tai gali ir įvairuoti, todėl gaminant reikėtų pasiderinti. Man užteko 2 VŠ, bet kai gaminau kitą kartą ir naudojau kitokią varškę, pamenu, kad dėjau truputį daugiau, nes tešla skystoka buvo, bet viskas vėl puikiai pavyko.