2009-02-11

Blyneliai su kumpiu, sūriu ir marinuotais agurkėliais


Neplanavau publikuoti šio patiekalo - na nieko juk čia ypatingo, bet mano atveju jis labai tinka skaniųjų savaičių temai, nes blynelius gaminau specialiai Jam, norėdama palepinti kuo nors skaniu ir retai gaminamu! Tad pamaniau, kad įkelsiu - maža ką, gal kam nauja idėja bus... ;) Pati su tokiu įdaru nevalgau, tad čia buvo didelis gerumas iš mano pusės. :) Konkretaus recepto nebus, nes visą gyvenimą lietinius kepu "iš akies" tik pasakysiu, kad man patys skaniausi blynai kai vietoje pieno naudojamas kefyro ir vandens mišinys. Tuomet blynai nors ir plonyčiai, bet gaunasi neapsakomai purūs ir minkšti!

Reikės:
Lietinių pagal mėgiamą receptą (aš gaminau iš 2 kiaušinių, 250 ml kefyro, 300 ml vandens, 1 VŠ žemės riešutų aliejaus ir miltų tiek, kad gautųsi skysta tešla)
Įdarui:
Rūkyto kumpio (pakepti keptuvėje be riebalų, nes jų pakankamai išsiskirs, naudojau sprandinę),
Fermentinio sūrio (stambiai sutarkuoto),
Marinuoto agurkėlio (smulkiai supjaustyto),
Kokio nors paruošto padažo (naudojau Heinz česnakinį).

Gaminimas:
Iškepti lietinius. Aš kepu iš vienos pusės, nes įdarytus blynelius mėgstu dar kartą apkepti - tada jie gaunasi traškūs ir gražūs. Jei būna apkeptos abi lietinio pusės tokie gražūs nebesigauna.
Sumaišyti įdaro komponentus ir įdaryti lietinius. Gautus blynelius apkepti keptuvėje iš abiejų pusių. Prie jų labai tiko saldus čili padažas.

7 komentarai:

Egle rašė...

Aš panašiai darau - tik be agurkėlių marinuotų. Gera idėja, reiks kitąkart pabandyti. Dar čia tinka pievagrybiai, bent jau manasis mėgsta. O šiaip, aišku geriau kumpio daugiau ;)

Vilma rašė...

Agurkėliai suteikia traškumo ir gaivumo, įdaras ne toks monotoniškas gaunasi. Tai manąjam labai patinka. Dėl kumpio jis taip pat tau pritartų - kuo daugiau, tuo geriau. :) Bet dažniausiai blynelius darau kai lieka gabaliukas šio, gabaliukas ano... Apkepui būtų per mažai, o blyneliams su įvairiais įdarais pats tas! ;)
Beje, pievagrybiai konservuoti?

Dautartė rašė...

Ir as panasius gaminu :) Tik vietoj agurku dedu cikorija, o fermentini suri kartais pakeiciu kokiu nors "pelesiniu" suriu.

Anonimiškas rašė...

As truputi adaptavau Tavo recepta, nes turejau atlikusios keptos vistos krutineles, kurios niekas nebenorejo :) Fantastiskai skaniai gavosi, reikes pagaminti su kumpiu ir palyginti :)

Vilma rašė...

Su vištienos krūtinėle jau net pagerinto varianto variantas. ;) Smagu, kad patiko! :)

Anonimiškas rašė...

Čia įdomus receptas. Namiškiai labai mėgsta blynus su kumpiu ir sūriu. Pabandysiu ir su agūrkėliais. O tai tik ne labai supratau, apkepti blyną iš vienos pusės, tada išimti, apversti ir ant neapkeptos pusės sudėti įdarą ir susikti. Aš tai dažniausiai ir pradžių iškepu blynus, o po to tik dedu įdarą ir vynioju visus iš eilės. O ar nesulips blynai, jei dėsiu vieną ant kito, čia gal iš karto reikia įdarą dėti?

Kulinarijos laboratorija rašė...

Anonime, blynus reikia kepti iš vienos pusės ir krauti į lėkštę apkepta puse aukštyn. Man nesulimpa. Tada ant APKEPTOS pusės dėti įdarą, sulankstyti ir apkepti suformuotus blynelius. Aš visada kepu tik iš vienos pusės, nes neapkeptoji pusė gražiau kepa suformavus blynelį.