2009-02-01

"Bulgogi"


Visai neseniai atradau labai įdomų užsienietišką kulinarinį blog'ą http://www.closetcooking.blogspot.com/. Kai jį netyčia pastebėjau kažką googlinėdama, pusę vakaro negalėjau atsitraukti žiūrinėdama receptus ir stebėdamasi tuo, kad šio blog'o autorius vaikinas. Žinoma, vyrai neblogi kulinarai ;), bet dar neteko matyti tokio užsidegimo ir atsidavimo kulinarijai! Kiek mačiau, Eglė taip pat atrado šią "žuvingą vietą" ir net gerokai anksčiau... ;) Taigi, susigundžiau ir aš vienu Kevino patiekalu - bulgogi. Bulgogi yra Korėjietiškas BBQ ir gali būti gaminamas iš bet kokios mėsos. Marinato sudėties taip pat visokių variacijų yra. Tačiau mums labai patiko Kevino variantas, nes mėsytė gaunasi aromatinga, minkšta, skani. Patiekalas gaminasi labai paprastai ir greitai, tik reikia nepamiršti mėsą iš vakaro užmarinuoti. Beje, dėl Korėjietiškos kriaušės, jų yra ir mūsų prekybcentriuose. Vaisius yra gelsvas, apvalus, supakuotas į baltus tinklelius po vieną. Vienų skonis labai keistas, nelabai saldus, minkštimas vandeningas ir jaučiasi grūdeliai, tačiau kai marinato tyrė apskrudo kepimo metu, gavosi super, jokio padažo nereikėjo!

Reikės:
0,5 kg jautienos nugarinės supjautytos plonomis juostelėmis,
5 skiltelės česnako,
poros centimetrų imbiero gabaliukas,
1 mažas svogūnas,
1 Korėjietiška kriaušė,
1 Fuji obuolys (ėmiau kokį turėjau),
0,5 puodelio sojos padažo,
1 VŠ sezamų aliejaus,
1 VŠ cukraus,
2 žali svogūnėliai (su visais laiškais),
1/4 AŠ pipirų.

Gaminimas:
1. Viską, išskyrus mėsą rupiai sumalti kombaine. Mėsą įmaišyti į gautą tyrę ir palikti marinuotis nakčiai šaldytuve.
2. Kepti ant grotelių arba keptuvėje. (Aš kepiau specialioje keptuvėje rantytu dugnu). Tiekti su ryžiais.

2 komentarai:

Egle rašė...

Maniškiui turėtų patikti ;)
Tiesa, kuo pakeitei Korėjietišką kriaušę?

Vilma rašė...

Egle,
Niekuo nekeičiau, ją ir naudojau. Minėjau, kad jos ir mūsų prekybos centruose yra. ;)