2009-02-09

Burokėlių, avinžirnių ir fetos salotos

Šį vakarą vakarienę sukonstravau iš to, kas buvo likę šaldytuve. Gavosi labai skanios burokėlių, avinžirnių ir fetos salotos su granatų sirupo, alyvuogių aliejaus ir prieskoninių žolelių užpilu. Burokėlių saldumas labai derėjo su fetos sūrumu ir maloniu avinžirnių skoniu. Užpilas buvo lengvai rūgštus nuo granatų sirupo ir labai aromatingas nuo žolelių mišinio! Puiki alternatyva įprastoms burokėliai-pupelės-marinuoti agurkėliai-majonezas salotoms. :)

Ko reikės, turbūt iš aprašymo aišku, nes čia tik idėja be konkrečių proporcijų...

8 komentarai:

Egle rašė...

O čia panašūs komponentai kaip mano šiuo metu mėgstamiausiose salotose. rašiau kaip tik praeitą savaitę ;)
Tik man labiau rūgštesni, o ne saldūs burokėliai, todėl aš visada renkuosi marinuotus arba jei ne, tai truputėlį pamarinuoju pati.
Skanu ;)

Vilma rašė...

Man marinuoti per rūgštu, bet granatų sirupas užpile - pats tas. ;)
Einu pažiūrėti Tavo salotų. Sorry, jei netyčia gavosi plagiatas... :)

Egle rašė...

ee.... nejoks neplagiatas ir nėra čia ko atsiprašinėt. Net vienas pakeistas komponentas = naujas ir unikalus receptas ;)

Anonimiškas rašė...

hmmm...na, man kaip užkietėjusiai burokėliu fanatei:PP, reikia NEDELSIANT išbandyti šitas salotas!!!...

Vilma rašė...

Ačiū, Egle - nuraminai. ;)

Ar tik man neteko gyvai matyti anonimo maniakiško potraukio burokėlių salotoms?.. ;)

Beje, jei šaldytuve neatsiras granatų sirupo, galima truputį citrinos sulčių įspausti arba, kaip Eglė rašė - naudoti marinuotus burokėlius. ;)

Anonimiškas rašė...

Hm... dar karta isitikinu, kad musu skoniai panasus :)))) Vilma, o granatu sirupa cia pirkai? Nes as tai turiu uzsilikusio narsarabo, tai saugau kaip aki.... nemciau niekur pirkti...

Anonimiškas rašė...

Cia as, Elzbieta. Kazkodel manes neprijungia :)

Vilma rašė...

Nemanau, kad LT yra... :/ Aš tą patį narsarabą parsivežiau iš atostogų Turkijoje. Tris mėnesius laikiau ir taupiau, nenaudojau. :) Bet dabar naudoju salotoms vietoje citrinos sulčių - fantastišką skonį suteikia! Vien dėl jo į Turkiją važiuoti verta. ;) Jei kas iš pažįstamų ten vyks, prašysiu, kad parvežtų.