2009-02-08

Vištienos ketvirčiai, kreminiai rageliai, keptas obuolys...

Paskutiniu metu viską gaminau tik pagal receptus, tad šį savaitgalį, drastiškai pasikeitus planams, knygas nustūmiau į šalį ir pasitelkiau fantaziją. Norėjome kepti viščiuką, tačiau atvėsinto negavome, o šaldyto nenorėjau. (Čia krizė, ar kaip???) Teko, tenkintis ketvirčiais. Kai pradėjau galvoti kuo vištieną užmarinuoti, toptelėjo, kad niekada nesu kepusi viščiuko taip, kaip visada kepa mano mama... Marinato problema buvo išspręsta. :) Toliau mintys sekė, ką patiekti garnyrui... Ryžiai - labai įprasta ir nusibodę, bulvės taip pat neviliojo. Mintis apie makaronus pasirodė visai priimtina, bet žinojau, kad reikia juos "paturbinti". :) Prisiminiau, kad restorane prie darbo, vištienos iešmelius patiekia su kreminiais spagečiais su špinatais bei kepu obuoliu ir tai yra pats skaniausias patiekalas iš visų jų siūlomų dienos pietų! Tad iš džiaugsmo pasitryniau rankas, nujausdama, kad skaniai pietausim ir nuėjau traukti iš šaldytuvo vištienos...

Reikės:
Vištienos ketvirčių (arba viso viščiuko, tik kepti reikės žymiai ilgiau),
Vienodomis dalimis majonezo ir garstyčių (reikia dižono, tačiau turėjau tik grūdėtąsias),
Pagal skonį česnako skiltelių (sutraiškyti spaudykle),
Druskos, juodųjų pipirų.

Makaronams:
Makaronų,
Aliejaus,
Špinatų,
Grietinėlės,
Druskos.

Obuoliams:
Obuolio :)

Gaminimas:
Vištienos ketvirčius įtrinti sumaišytais marinato komponentais ir palikti per naktį marinuotis šaldytuve. (Aš visada įdedu į maišelį ir stipriai užsuku, kad mėsa būtų suspausta).
Kitą dieną dėti ant grotelių kartu su ketvirčiais supjaustytais obuoliais ir kepti orkaitėje po griliu apie 40 min. (priklauso nuo ketvirčių dydžio).
Tuo tarpu išvirti makaronus. Nepervirti, jie turi likti al dente.
Kol verda makaronai, lašelyje aliejaus apkepti labai susmulkintus špinatus. Įpilti truputi vandens iš makaronų puodo ir patroškinti. Į keptuvę suversti išvirusius makaronus, šliūkštelėti grietinėlės, pasūdyti. Jei masė labai sutirštėjo, įpilti truputį makaronų vandens. Grietinėlės neturi būti labai daug - makaronai turi būti lengvai drėgni ir balsvi, o ne riebūs ir sunkūs.
Na ir viskas, komponuoti lėkštėje kaip patinka ir laukti valgytojų komplimentų... ;)

Komentarų nėra: