2009-02-12

Burokėlių, šparaginių pupelių ir kuprės salotos

Tęsiu burokėlių temą visų šio šakniavaisio mėgėjų džiaugsmui ir tokių kai maniškis nelaimei. :) Kadangi visada verdu daugiau negu vieną burokėlį, tai normalu, kad jais mėgaujuosiu kelis vakarus. O mano antroji pusė valgo kažką kitą, nes jis burokėlius pripažįsta tik kaip garnyrą prie kepsnio, vakarienei burokėliai - nerimta. :) O čia dar ir su žuvimi... Taigi, viskas mano be konkurencijos! Kai šias salotas pamačiau Beatos bloge, supratau - gaminsiu! Jau ilgokai aplink jas vaikščiojau, bet tai žuvies nėra, tai šparagines pupeles tingiu virti... Bet pagaliau prisiruošiau ir likau labai labai patenkinta!!! Receptą pakeičiau tiek, kad vietoje tuno (nes jo nemėgstu), naudojau konservuotą savo sultyse kuprę, o vietoje ančiuvių, kurių neturiu, įdėjau kaparėlių. :)

Reikės:
Burokėlių, supjaustytų kubeliais,
Apvirtų šparaginių pupelių,
Marinuotų agurkėlių,
Žaliųjų alyvuogių,
Konservuotos kuprės,
Sūdytų kaparėlių,
Baltojo vyno acto,
Majonezo,
Druskos, pipirų.

Gaminimas:
Visas daržoves ir žuvį sumaišyti. Pašlakstyti vyno actu, pabarstyti druska ir pipirais bei uždėti majonezo.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ooooo...dar vienas demesio vertas receptukas burokeliu MANIAKAMS ir ne tik:)... tik va beda ta, kad man dar su siomis ir burokeliu-avinzirniu-fetos salotomis teks palaukti :-III...negaliu kol kas valgyt tu maisto produktu, nuo kuriu, anot mano tecio, skraidyt norisi:-))

Vilma rašė...

Avinžirnius galima pakeisti graikiškais riešutais, bus super skanu! O į šias salotas vietoje šparaginių pupelių galima įpjaustyti obuolį... Jei nuo jų Tamstai nesinori skraidyti. :)))