2009-02-08

Avižinė duona

Nuo tada kai įsigijau duonkepę, mano noras yra visiškai atsisakyti parduotuvinės duonos. Todėl esu intensyviose duonos receptų paieškose. Šį receptą radau saite www.allrecipes.com kuriame, turbūt, tik gyvačių trūksta. :) (Taip vaikystėje sakydavo mama apie mano kambarį, kuriame visuomet vyravo meninė netvarka, nes aš nuolat buvau užsiėmusi 101 kūrybiniu darbu. Domėjausi viskuo, išskyrus kulinariją. O kai susidomėjau kulinarija, kambariai pasidarė pedantiškai tvarkingi, nes "veiksmas" persikėlė kitur. :)). Taigi, toliau apie receptą... Gal aš nebūčiau už jo užkliuvusi, jei ne faktas, kad duoną reitingavo 314 žmonių ir visų įvertinimas - 5 žvaigždutės. Išbandžiau tik grįžusi namo ir, galiu pasakyti, duona labai skani! Ilgai nedžiūsta, trečią dieną stovi kaip šviežia, mums abiems patiko, todėl planuoju ją kepti dar ne kartą. Kepdama dalį miltų pakeičiau rupiais ir įbėriau saulėgrąžų. ;) Sumuštiniai su ja ir fermentiniu sūriu gavosi fantastiški!

Reikės:
1 ir 1/4 puodelio vandens,
2 VŠ ištirpinto sviesto,
1 AŠ druskos,
3 puodeliai kvietinių miltų,
1/2 puodelio avižinių dribsnių (ilgiau verdančių),
2 VŠ rudojo cukraus,
1,5 AŠ sausų mielių.

Gaminimas:
Pagal duonkepės instrukciją. :)

4 komentarai:

Forelle rašė...

Beveik identiškas manajam išbandytam receptui :) tik pas mane vietoj rudojo dedamas medus, o duona tikrai puiki!
Šiaip būtų gerai, jeigu parašytum kokiu ciklu kepei.

Vilma rašė...

Pas mane tai buvo pirmoji programa skirta paprastai kvietinei duonai. :)

Vilma rašė...

o man dar įdomu, kokio svorio kepaliukui čia kiekis?

Vilma rašė...

Radau originalų receptą, taigi, viskas aišku :)