Reikėjo:
Spagečių,
Česnako,
Alyvuogių aliejaus,
Aišku, kad cukinijos,
Porų,
Raudonosios paprikos,
Pievagrybių,
Mažos skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse,
Šviežiai grūstų pipirų,
Druskos,
Džiovintų žolelių: raudonėlio, baziliko, mairūno, žolelių mišinio be druskos.
Gaminimas:
Užvirinti didelį puodą pasūdyto vandens. (Turbūt nereikia aiškinti, kad verdant makaronus vandens turi būti daug?). Sudėti spagečius ir virti tiek laiko kiek rekomenduojama ant pakelio. Sakau "rekomenduojama", nes visiškai tuo pasikliauti negalima, tad artėjant nurodyto virimo laiko pabaigai, paragaukite makaronus, kad nustatyti ar jie jau al dente, ar dar ne. Stenkitės nepervirti, nes jie dar virs būdami padaže.
Tuo tarpu įkaitinti alyvuogių aliejų ir trumpai apkepti susmulkintą česnaką (šiam reikalui česnako niekada netraiškau spaudykle, o sukapoju dideliu peiliu). Sudėti griežinėliais supjaustytus porus, mažais kubeliais supjaustytas papriką ir cukiniją. Kai apkeps, sudėti riekutėmis supjaustytus pievagrybius. (Nededu jų kartu su kitomis daržovėmis, nes jie paleidžia skystį ir daržovės neapskrunda). Dar trumpai pakepti, kol pievagrybiai išleis skystį. Supilti konservuotus pomidorus, pasūdyti, įberti pipirų ir dosnia ranką pagardinti džiovintomis žolelėmis. Dar truputį pakaitinti, kol nugaruos pomidorų skystis ir masę truputį sutirštės. Tada į keptuvę sudėti išvirusius spagečius, išmaišyti ir krauti į lėkštes. Prieš valgant pabarstyti tarkuotu sūriu.
3 komentarai:
niekada nebandžiau spagečių du daržovėm. Vien. Nes jaučiu pati ir valgyčiau.. arba maniškis paslapčiom dešros įsipjaustytų.. :)) na, bet visko būna. Gal kada pabandysiu :)
Aš jau dariau ne kartą. :) Maniškis valgė net su špinatais ir grietinėle, nors kreminių padažų nemėgėjas. :) Tiesiog įtikinau, kad vakarienei turi būti lengvas maistas.
oj, maniškis irgi buvo ne kartą įtikinėjamas.. bet pavyksta kaip kada..
Rašyti komentarą